Кропивницький: Наглядові ради при комунальних підприємствах

Квітень 24, 2018 | Новини | Переглядів: 984 | Коментарі: 0

Вчора кропивничани обговорили проект рішення «Про створення наглядових рад при комунальних підприємствах», який був зареєстрований Олександром Цертієм. 

«Даний проект рішення був ініційований громадськими активістами з «Асоціації Політичних Наук». У ході роботи над текстом документу до нас долучились експерти «Центру медіарозслідувань Прозоро». Ми намагались зробити такий документ, який забезпечить дієвість такого інструменту, як наглядові ради, обмежить вплив влади на їх діяльність і дозволить цим наглядовим радам працювати над підвищенням ефективності роботи комунальних підприємств міста» - розповів, у ході круглого столу, один з ініціаторів даного проекту рішення Олександр Цертій.

Присутні на заході долучились до жвавої дискусії. Особливо людей хвилювало питання чи не стануть наглядові ради черговими маріонетковими структурами в руках влади. Також учасники наголошували на тому, що ефективність роботи має вимірюватись не лише прибутками підприємства, а і якістю тих послуг, які вони надають.

«Ми уже сьогодні стикнулись з тим, що не всі представники місцевої влади готові підтримати наш проект рішення. Адже це те рішення, яке дозволить зробити комунальні підприємства дійсно прозорими. Приховувати вже нічого не вийде і красти в таких масштабах. Як сьогодні, також. На моє глибоке переконання, голосування за цей проект стане черговим лакмусовим папірцем для наших депутатів» - наголосив Дмитро Сінченко, голова «АПН»

Круглий стіл з обговорення необхідності створення наглядових рад зібрав близько 40 небайдужих городян, які одностайно підтримали таку ініціативу депутата та громадських активістів. Тепер справа за міською радою.

Для довідки: проект «Прозорі комунальні підприємства» здійснюється Центром Ейдос за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні. ГО «Асоціація Політичних Наук» є регіональним партнером Центру «Ейдос» і займається впровадженням проекту в Кіровоградській області.

Прес-служба АПН


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool