Кропивницький: на заклади торгівлі та громадського харчування чекає перевірка

Серпень 17, 2016 | Новини | Переглядів: 1038 | Коментарі: 0

У Кропивницькому перевірятиь виконання закладами торгівлі та громадського харчування міста вимог чинного законодавства при виготовленні та реалізації харчових продуктів, а також наявність у працівників медичних карток і відміток про проходження медоглядів.

Таке рішення, у зв’язку із погіршенням в Україні епідемічної ситуації щодо захворюваності населення на гострі кишкові інфекції, у тому числі групові випадки, прийняла міська комісія з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на своєму позачерговому засіданні сьогодні, 17 серпня.

Як повідомив під час засідання в.о. начальника управління Держпродспоживслужби у Кропивницькому Сергій Сидоренко, з початку року в Україні зареєстровано понад 90 спалахів кишкових інфекцій, внаслідок яких постраждало 1815 осіб, з них 864 дитини. За аналогічний період 2015 року було зареєстровано 51 спалах, внаслідок якого постраждало 923 особи. Лише з початку липня поточного року зареєстровано 18 спалахів кишкових інфекційних захворювань.

Спалахи реєструвалися майже на всіх адміністративних територіях, в т.ч. в Кіровоградській області (22.07.2016 року зареєстровано груповий спалах кишкової інфекції у м. Благовіщенськ Кіровоградської області; після відзначення у кафе поминок та хрестин постаждала 41 особа, з них 3 дітей).

Основним фактором передачі інфекції, відзначив Сергій Сидоренко, залишається харчовий, у більшості випадків пов’язаний з продукцією птахівництва.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool