Кропивницький: команда КОХМ здійснила творчий виїзд в Одесу

Квітень 10, 2017 | Новини | Переглядів: 776 | Коментарі: 0

Поїздка до Одеси багата на приємні зустрічі з цікавими творчими людьми, з нашими давніми щирими друзями. По домашньому нас зустрів творчий колектив Одеської філії Національного науково-дослідного реставраційного центру України.

Наша співпраця триває вже більше десяти років і за цей час ними врятовано понад 60 творів із фондового зібрання нашого музею. На цей раз до філії ми віддали на «лікування» ікону Святого Миколая Чудотворця, яка потребує негайного втручання фахівців.

Завідуюча філією Інна Русіна не залишила наш музей без подарунка. Фонди музею поповнились прекрасним твором заслуженого художника України, який недавно відійшов у вічність Аркадія Русіна «Дівчина у червоному», 1969 року. Ця робота учасниця багатьох виставок, нею дуже дорожив сам автор. Передача твору відбулася у виставковій залі Одеської обласної організації Національної спілки художників України, де представлена прекрасна весняна виставка давнього друга музею В’ячеслава Подобєда, присвячена його ювілею. Тут же відбулася зустріч із нашим художником - земляком, заступником директора Одеського художнього училища ім. М.Б. Грекова Леонідом Ванденком. Дякуючи йому фондове зібрання поповнюється студентськими малюнками наших Кропивницьких художників Володимира Плітіна та Валерія Давидова, які навчалися в цьому закладі.

Пощастило нам побувати і в майстерні народного художника України Миколи Прокопенка (ми перевезли колекцію його робіт) з виставок творів, які нещодавно експонувалися в нашому місті. Микола Миколайович поповнив колекцію музею двома живописними творами.
І на завершення, поїздка до м. Чорноморська – це зустріч з нашим другом, художником – земляком, меценатом, учасником багатьох Великодніх Благодійних Аукціонів Сергієм Дригою. За останні роки ним передано до фондів тридцять чотири живописних твори. Цього разу художник знову надав свої роботи для участі у Восьмому Великодньому Благодійному Аукціоні та поповнив фондову збірку музею новими роботами.

Щиро дякуємо майстрам пензля за чудові дарунки, поповнення зібрання музею оригінальними творами.
Здоров’я Вам, мистецької наснаги та оптимізму. Завжди чекаємо на нові зустрічі!

Валентина Ноженко


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool