Кропивницький: колишній бойовик скористався спецпрограмою СБУ

Червень 09, 2020 | Новини | Переглядів: 884 | Коментарі: 0

Завдяки Програмі Служби безпеки України «На тебе чекають вдома» ще один колишній учасник незаконних збройних формувань так званої «ЛНР» повернувся на підконтрольну українській владі територію.

Оперативники спецслужби встановили, що у 2014 році мешканець Луганщини, відбуваючи чергове покарання в одній з місцевих колоній, очолив загін засуджених, які розвантажували військову техніку бойовиків.

З червня 2017 року, після закінчення строку ув’язнення, чоловік приєднався до так званої «Народної міліції ЛНР». Ватажки терористів зарахували луганчанина на «посаду» гранатометника, а згодом призначили «заступником командира бойової машини». Там він, зокрема, брав участь у переправленні військової техніки з території РФ.

Усвідомивши протиправність свого вибору, восени того ж року чоловік залишив лави бандформувань та виїхав до Росії на заробітки.
Після повернення з РФ колишній бойовик через побоювання кримінальної відповідальності переховувався на тимчасово непідконтрольній території Луганщини. Дізнавшись про Програму СБУ «На тебе чекають вдома», чоловік звернувся до української спецслужби.
Співробітники Кіровоградського обласного управління СБУ здійснили спецоперацію по переправленню мешканця Луганщини через КПВВ

«Станиця Луганська» на підконтрольну українській владі територію.
Після прибуття чоловік надав свідчення щодо свого перебування у лавах підрозділів бойовиків, діяльність яких координували військові з РФ.
У межах раніше розпочатого кримінального провадження співробітники СБУ підтвердили, що луганчанин не брав безпосередньої участі у бойових діях і не вчиняв інших тяжких та особливо тяжких злочинів.

Рішенням Ленінського районного суду Кропивницького колишнього учасника незаконних збройних формувань було звільнено від кримінальної відповідальності.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool