Кропивницький: бібліотекарі провели інформаційну годину

Січень 29, 2020 | Новини | Переглядів: 1021 | Коментарі: 0

Битва під Крутами – одина із важливих сторінок української історичної пам’яті, саме у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність

До річниці цих подій в бібліотеці-філії для дітей № 13 для учнів 7-го класу ЗОШ № 20 була проведена інформаційна година «Крути: наша слава, наша історія».

Згадати славну сторінку історії допомогла розповідь співробітника музею музичної культури імені Кароля Шимановськог Классової Олени Адольфовни. Вона розповіла присутнім про найтрагічнішу подію історії України 29 січня 1918 року. Учні з цікавістю прослухали про перебіг подій столітньої давності, та довідались, що учасниками бою були і наші земляки Володимир та Олександр Шульгини. Володимир був одним з організаторів київських студентів та гімназистів на захист УНР від більшовицької навали, та похований на Аскольдовій могилі.

Переглянувши презентацію «Пам’ятай про Крути» читачі зрозуміли що, це не міфічні чи вигадані персонажі, про які пишуть в книжках, це реальні люди, юнаки, які пожертвували своїм життям заради України, стали легендою для наступних поколінь борців за незалежність. Вони, герої Крут, стали першими кіборгами у нашій історії, з ними порівнюють захисників Донецького аеропорту.

Також до уваги читачі було оформлено тематичну викладку книг "Навіки молоді - герої Крут", присвячених важливим подіям історії України про подвиг героїв.

Під час заходу пам’ять полеглих Героїв вшанували хвилиною мовчання.

Бій під Крутами - це урок, який потрібно вивчити і запам'ятати. Подвиг 300 юнаків вперше засвідчив, що в Україні з'явилися люди, для яких рідний край понад усе.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool