Кропивницький: бібліотекарі організували свято вишиванки

Травень 19, 2017 | Новини | Переглядів: 957 | Коментарі: 0

18 травня до бібліотеки-філії №4 міської централізованої бібліотечної системи (вул. Яновського,60) на свято вишиванки «Ой, яка ти гарна, сорочка вишивана!» завітали шанувальники українських національних традицій.

Бібліотекар читального залу Людмила Кошель ознайомила гостей свята з улюбленим і поширеним різновидом народної творчості – художнім вишиванням, розповіла про історію української вишивки від давнини до нашого часу, розкрила «секрети», закладені в українській вишивці, оригінальність орнаментів та гармонійність кольорових сполучень.

Учасники свята переглянули відеофільм «Світ особистості. Традиційна вишиванка» та мали змогу продемонструвати свої вишиванки.
Молода майстриня Алла Молдавану презентувала загалу вишиті нею нещодавно рушники, поділилася секретами вишиванням дорогоцінним камінням і бісером та запропонувала усім охочим долучитися до створення рушника дружби.

Бібліотекарі побажали усім приєднуватися до невичерпних джерел українських народних промислів, оволодівати техніками та прийомами вишивання та створювати власні цікаві і оригінальні візерунки.

Ірина Абрамова
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool