Кропивничани звернулися з відкритим листом до міського голови

Серпень 14, 2020 | Новини | Переглядів: 15256 | Коментарі: 0

Відомі кропивничани написали відкритого листа Андрію Райковичу.

Автори листа, серед яких почесний громадянин міста, відомі науковці і педагоги, журналісти і діячі мистецтв, лікарі і громадські діячі, ветерани Другої світової війни і учасники АТО вважають, що містяни вже втомилися від постійних перейменувань та очікують на конкретні справи, які покращать їх життя.

Пропонуємо вашій увазі текст відкритого листа.

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ  міському голові міста Кропивницького РАЙКОВИЧУ А.П.

Шановний Андрію Павловичу!
До Вас як до головної посадової особи нашого міста звертаються представники жителів Кропивницького, які вважають його своєю малою Батьківщиною з великим історичним минулим. Як відомо, без шанування своєї історії жоден народ не має майбутнього. Ми, люди різних поглядів, різних поколінь, у тому числі й незалежної України, стурбовані тим, що у нашому обласному центрі знову піднімається хвиля нічим по суті не обґрунтованих претензій до топонімічних назв і об’єктів топоніміки, що дісталися нам у спадщину від попередніх часів.
Багато з нас, наших батьків народились, жили, працювали у Кіровограді, захищали його та відбудовували після війни. У проспектах, новобудовах, парках сучасного Кропивницького застигла їхня та наша праця, а у назвах закарбувалась пам'ять. Знищення реальної історії – це навіть не декомунізація, це варварство, дикунство.
Місто, як і вся країна, вже втомилось від бажання певних малочисельних, але агресивних сил та небагатьох особистостей руйнувати все, пов’язане з нашою зовсім недавньою історією – від підприємств до пам’ятників, все перейменувати, видаючи це за процес державотворення або патріотизм. Більш деструктивної політики, поведінки під час системної економічної кризи, навантаження на суспільство в цілому та зокрема в нашому місті під час пандемії коронавірусу важко вигадати.
Сьогодні люди чекають руху вперед, рішень, які покращать їхнє життя. Такі приклади вже є в нашому місті – ось декілька з них.
Вперше за роки незалежності здано в експлуатацію комунальну житлову дев’ятиповерхівку – люди отримали довгоочікувані квартири. На черзі нове будівництво.
Місто отримало нові сучасні тролейбуси та автобуси. Створені нові маршрути громадського транспорту, які зв’язали віддалені мікрорайони з центром міста. Комунальний транспорт успішно конкурує з приватними перевізниками, що підвищує загальну якість обслуговування жителів та гостей обласного центру.
В минулому році реалізовано довгоочікуваний масштабний проект по будівництву «Арки» під залізничною колією в районі заводу «Ельворті», облаштовано транспортну розв’язку, що значно поліпшило рух транспорту.
У міській лікарні швидкої допомоги введено в дію нове сучасне інсультне відділення.
Перелік неповний. Треба підкреслити – це не галаслива метушня з вимогою змінити назву площі, це реальні справи за якими стоїть напружена праця фахівців – інженерів, робітників, управлінців тощо. Це робочі місця, заробітна плата, податки. Це те, що потрібно зараз місту, державі, нашим землякам, кожному з нас.
Це зроблено вже у Вашу каденцію, Андрію Павловичу. В місті люди говорять, що Кропивницький – чи Кіровоград – нарешті отримав господаря. Важливий фактор також і те, що Вам довіряють.
Ми підтримуємо Вашу діяльність на благо міста та його жителів і вважаємо, що об’єктивна інформація і конкретні справи поруч з діями «професійних реформаторів», підсилені Вашою твердою позицією у збереженні спокою, ділової атмосфери у нашому місті, знайдуть підтримку більшості його мешканців.
В зв’язку з цим звертаємось до Вас з проханням дати належну оцінку намаганням меншості громади міста, ініціювати знесення пам’ятників, подальший процес змін назв вулиць та ін. Вважаємо за важливе нагадати, що непрозора процедура перейменування нашого обласного центру мала і досі має наслідки у вигляді протестів громадян та продовжує розколювати громаду міста. Тож визначиться – Ви з більшістю чи з деструктивною агресивною меншістю нашої громади.
І наостанок. З огляду на той факт, що в Україні на теперішній час не прийнято на законодавчому рівні законів про загальнодержавний та місцевий референдум вбачаємо за доцільне відкласти прийняття рішень про перейменування топонімічних назв та демонтажу об’єктів топоніміки до прийняття Верховною Радою України вище згаданих законодавчих актів, які знаходяться на розгляді парламенту.

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool