Кропивничане, бачите торгівлю м’ясом на вулиці, телефонуйте - 102

Серпень 17, 2016 | Новини | Переглядів: 1383 | Коментарі: 0

У Кропивницькому буде посилений контроль за переміщенням живих свиней, утриманням, забоєм, переробкою та реалізацією продуктів і сировини з них, торгівлею живими тваринами та продуктами тваринного походження.

Таке рішення вимушена була прийняти оперативно скликана надзвичайна епізоотична комісія під головуванням заступника міського голови Наталії Дзюби сьогодні, 17 серпня.

- Поява на території області збудника африканської чуми свиней стала причиною екстренного скликання надзвичайної комісії, - повідомила, відкриваючи засідання Наталія Дзюба. – Наше завдання – не допустити епідемію на територію міста, ефективно і вчасно здійснити комплекс заходів боротьби з небезпечною інфекцією.

Важливим елементом у такій боротьбі є повна і достовірна інформація про кількість поголів’я свиней на території міста. За інформацією начальника управління ветеринарної медицини в Кропивницькому Руслана Крайносвіта, така база даних в обласному центрі не створена.

- У той же час, у разі необхідності спалення інфікованих свиней, держава випплатить компенсацію власникам лише за зареєстроване поголів’я, - наголосив головний ветеринар міста.
Тож, голови квартальних комітетів у Кропивницькому отримали доручення невідкладно скласти списки наявних на території обласного центру тварин.

Відповідальною залишається місія, покладена на патрульну поліцію, спецінспекцію та Держпромслужбу. Вони мають ліквідувати несанкціоновані продовольчі ринки, слідкувати, щоб реалізація живих свиней і м’яса здійснювалася виключно на територіях ринків за наявності відповідних ветеринарних документів.

Великі сподівання комісія покладає і на громадськість. Щоб не було біди – телефонуйте 102, якщо побачите торгівлю м’ясом на вулиці чи у дворах.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool