Криміногенна ситуація в країні кричуща, проте влада не хоче цього помічати,- Андрій Маліцький

Серпень 03, 2016 | Новини | Переглядів: 1047 | Коментарі: 0

За останні два роки в Україні рівень злочинності зріс на 20% і, за даними експертів, це ще не межа. Причин цьому багато – від тотального зубожіння населення, слабкості правоохоронних органів та війни на Донбасі до зростання кількості незаконних збройних формувань, радикальних бандитських угруповань та неконтрольованого обігу вогнепальної зброї.

Ускладнює криміногенну ситуацію і значне – до 30% – скорочення числа професіоналів у правоохоронній системі, які б мали стояти на сторожі законності і порядку.

– Суха статистика свідчить, що кількість тяжких та особливо тяжких злочинів, зафіксованих правоохоронними органами, зокрема, у Кіровоградській області, цьогоріч склала більше 38%, – говорить заступник голови обласної організації «Опозиційного блоку» Андрій Маліцький. – А чого ж очікували популісти із правлячої коаліції, заробляючи політичні бали на широко розрекламованих реформах МВС, прокуратури, судів, «люструючи» при цьому слідчих та дільничних – професіоналів, які вміють боротися за злочинністю? Те, що посіяли, те й пожинають. Проте страждають від таких горе-реформ прості люди, залишившись сам-на-сам із квартирними крадіями, розбійниками та бандитами з радикальних банд-формувань з вогнепальною зброєю, нелегально завезеною із зони АТО. Згідно з офіційною статистикою, в Україні зареєстровано близько двох мільйонів одиниць зброї. За оцінками ж експертів, її набагато більше – від 4,5 до 20 мільйонів! Нею грабують банки, підривають автомобілі, вбивають людей...

«Опозиційний блок» вимагає посилити контроль над оборотом зброї в Україні, щоб уникнути її поширення з зони АТО, здійснити перевірки діяльності всіх спецбатальйонів, що діють під егідою МВС, взяти на контроль кожну одиницю зброї, щоб ні у кого не виникало бажання використовувати її зі злочинною метою.

– Влада наразі неспроможна на це. Кращим виходом із даної ситуаціє є перевибори парламенту, з метою формування нової коаліції, яка візьме на себе відповідальність за безпеку громадян, за відновлення миру та економічної стабільності в державі, – підсумував Маліцький.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool