Кращі студенти Кіровоградщини отримають обласні стипендії

Листопад 08, 2018 | Новини | Переглядів: 759 | Коментарі: 0

12 таких стипендій призначено представникам студентської та учнівської молоді на засіданні відповідної комісії, яке провів перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко.

За рішенням обласної ради, стипендії призначаються на конкурсній основі студентам ВНЗ та учням ПТНЗ віком від 16 до 35 років, які протягом попереднього навчального року відзначилися у науково-дослідній, творчій, спортивній та громадській діяльності.

У кожній з трьох номінацій призначається одна стипендія за перше місце, одна – за друге та по дві стипендії за третє місце. Розмір стипендій визначається з розрахунку мінімальної зарплати і становить: за перше місце – 2 мінімальні заробітні плати, за друге – 1,5 мінімальної зарплати і за третє – по 1 мінімальній зарплаті.

На розгляд комісії претендентами було подано 24 комплекти документів. Усі претенденти були запрошені на засідання комісії для презентації своїх здобутків і напрацювань.

У номінації "За наукові та освітні досягнення" члени комісії переглянули 11 відеопрезентацій. Кожен із учнів та студентів мав змогу представити свої досягнення та обґрунтувати їх значимість. Після обговорення презентаційних виступів члени комісії шляхом голосування визначили переможців. Премію за перше місце отримає студент Приватного вищого навчального закладу "Кропивницький інститут державного та муніципального управління" Ігор Герасименко, за друге місце – студент Світловодського політехнічного коледжу ЦНТУ Костянтин Шурбенко, а за третє місце по премії отримають учениця ДЗП(ПТ)О "Кропивницький професійний ліцей сфери послуг та торгівлі" Алла Косова та студент Кропивницького інженерного коледжу ЦНТУ Дмитро Музиченко.

У номінації "За творчі досягнення" члени комісії розглянули 7 комплектів документів, заслухали виступи претендентів та переглянули презентаційні ролики. За результатами обговорення було вирішено, що стипендію за перше місце отримає Віталій Дворовий – студент КЗВО "Кіровоградський музичний коледж", за друге місце – студент цього ж закладу Микита Воробйов, а за трете місце по премії призначено студентці КВНЗ "Олександрійський коледж культури і мистецтв" Владі Черновій та студентці Кіровоградського медичного коледжу ім. Є.Й. Мухіна Наталі Семяніковій.

У третій останній номінації "За спортивні досягнення" члени комісії розглянули 6 комплектів документів та заслухали презентаційні виступи усіх претендентів. Після обговорення і голосування було ухвалено рішення про призначення стипендії за перше місце Василю Гаркуші – студенту Кропивницького інженерного коледжу ЦНТУ, за друге місце – Владиславу Фоменку, який навчається у КВНЗ "Олександрійський педагогічний коледж імені В.О. Сухомлинського", а за третє місце по стипендії отримають студенти Ценртальноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка Владислава Лягаєва і Тамерлан Мірашов.

Сергій Коваленко привітав переможців, подякував за активну участь у різноманітних всеукраїнських та міжнародних конкурсах, олімпіадах, змаганнях, чемпіонатах, а також за популяризацію своїх навчальних закладів і загалом Кіровоградщини. Посадовець зазначив, що всі переможці отримають стипендії на свої карткові рахунки до Міжнародного Дня студента, який відзначається 17 листопада. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool