Кошти з Держбюджету будуть виділятися на конкретні проекти,- Сергій Кузьменко

Січень 29, 2018 | Новини | Переглядів: 889 | Коментарі: 0

Минулого року майже стовідсотково використано кошти, які надійшли в область із Державного фонду регіонального розвитку на реалізацію соціально важливих проектів, а це більше 63 мільйонів гривень.

Таку інформацію озвучив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко на щотижневій апаратній нараді. Керівник ОДА зауважив, що ефективно освоювалися і кошти субвенції з Держбюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток окремих територій

. Однак деякі міста і райони не використали такі надходження у повному обсязі.

"Ці кошти є перехідними і я переконаний, що ми їх ефективно використаємо у 2018 році. Але хочу звернути увагу керівників як об’єднаних територіальних громад, так і районних державних адміністрацій: у 2018 році будуть нові бюджети, нові можливості і нові плани, а завдання, які ми ставили на 2017 рік, мали бути виконаними минулого року", - підкреслив Сергій Кузьменко.

Голова облдержадміністрації також закликав керівників територій співпрацювати з народними депутатами, обраними від їхніх округів, у питаннях виділення коштів з Держбюджету на потреби їхніх регіонів. Плани щодо отримання таких надходжень мають бути узгодженими:

"Готуйте і захищайте ті проекти, на які ви хочете отримати кошти. Є випадки, коли спочатку виділяють фінансування, а потім приходить розуміння, що під ці кошти немає якісно підготовлених проектів".

Сергій Кузьменко зазначив, що на зустрічах з народними депутатами від Кіровоградщини наголошуватиме на тому, щоб заходи стосовно виділення субвенції здійснювалися синхронно із діями виконавчої влади щодо підготовки проектів.

"Я пропоную механізм нашої роботи у 2018 році: проводимо консультації, обговорюємо, колегіально ухвалюємо рішення і тільки потім починаємо його виконувати. Лише у такому випадку ми будемо мати успіх. Лише за таких умов максимально швидко реалізовуватимуться ті чи інші проекти, які ми собі ставимо за мету профінансувати цього року", - підкреслив керівник облдержадміністрації.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool