Командно-штабні навчання проведено на Одеській залізниці

Червень 16, 2014 | Новини | Переглядів: 716 | Коментарі: 0

Нещодавно на території станції Березнігувате Одеської залізниці відбулися командно-штабні навчання у яких взяли участь представники єдиної державної системи громадської оборони Миколаївської області та Херсонської дирекції залізничних перевезень, пожежний та відбудовчий поїзди станції Миколаїв.

За організаторським задумом відпрацьовувався випадок умовного зіткнення пасажирського і вантажного потягів на станції Березнігувате, унаслідок чого одна з цистерн зі складу вантажного поїзда з нафтою розгерметизувалася та загорілася. Ситуація створила серйозну загрозу життю пасажирів і працівників станції, місцевих жителів та може пошкодити майно залізниці: цистерни, пасажирські вагони, об’єкти залізничної інфраструктури, тобто призвести до значних збитків.
Для боротьби з вогнем були задіяні працівники особового складу пожежного поїзда, які підготували і провели пінну атаку та поповнили водою три пожежні автомобілі ДСНС. Команда відбудовчого поїзда за допомогою підйомного крана прибрала пошкоджені вагони з місця події, звільнивши залізничну колію.
Дії одеських залізничників на навчаннях отримали високу оцінку керівництва Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Миколаївській області – було направлено лист на ім’я начальника Одеської залізниці Віктора Фрунзи щодо заохочення працівників пожежного нагляду служби відомчої воєнізованої охорони.
Метою проведення таких навчань є відпрацювання взаємодії пожежних підрозділів різних відомств і служб Одеської залізниці, навчання особового складу вмінню швидко орієнтуватися, приймати оптимальні рішення, виховувати психологічну стійкість при гасінні пожеж і підвищити рівень бойової підготовки особового складу пожежних підрозділів.
Цього року представниками пожежного нагляду залізниці було проведено 12 сумісних практичних навчань з підрозділами ДСНС Одеської, Миколаївської, Херсонської, Черкаської, Кіровоградської областей.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool