Київська влада звернулась до всіх місцевих громад із закликом підтримати розвиток малого бізнесу

Листопад 21, 2016 | Новини | Переглядів: 727 | Коментарі: 0

Київский мер Віталій Кличко та понад 400 учасників бізнес-форуму “Київ - місто підприємців” ухвалили звернення до всіх міських громад України из закликом зробити саме підтримку малого бізнесу, заохочення розвитку підприємництва, створення нових робочих місць національною стратегією розвитку громад.

“Столиця починає першою та пропонує всім місцевим громадам не обмежитися декларациями та розглянути запровадження простих та прозорих механізмів підтримки малого бізнесу шляхом компенсації відсотків за кредитами з коштів місцевих бюджетів, у залежності від тієї кількості нових робочих місць, що створюються завдяки отриманому фінансуванню, зазначив Віталій Кличко. - Ми наступного року на такі ціли плануемо використати понаl 10 мильонів гривень, при цьому, такі витрати місцевого бюджету повернуться досить швидко, адже нове робоче місце - це єдиний соціальний внесок та податок з зарплатні, а також це економія коштів на виплатах з безробіття”.

 

Як відзначив мер Київа, однією з ключових проблем України зараз є високий рівень безробіття. И сьогодні саме малий бізнес зараз здатен створювати нові робочі місця та надавати поштовх для розвитку економіки. Українці є дуже працездатними, активними та творчими людьми, які мають багато ідей для самозайнятості, малого бізнесу і прагнуть працювати відкрито, чесно сплачуючи податки.  Учасники форуму також закликали фінансові установи підтримати цю ініціативу, відкрити та розширити кредитні лінії для самозайнятості, малого та середнього бізнесу, а громадські організації ділової спільноти, структури роботодавців, профільні асоціації – розгорнути програми навчання та підтримки для бізнесменів-початківців, забезпечити надійний захист їх прав та інтересів.

 

“Українські банки готові активно кредитувати розвиток підприємництва, а місцева влада за рахунок програм компенсації кредитних відсотків буде стимулювати вирішення нагальних проблем працевлаштування та відтоку кваліфікованих кадрів, - вважає генеральний заступник голови правління Приватбанку Юрій Пікуш. - Створення нових робочих місць, насамперед у малому бізнесі, має стати ключовим показником ефективності роботи місцевої влади та конкретних чиновників на місцях - від губернаторів до мерів міст та депутатів місцевих рад".


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool