Кіровоградці, відвідуючи масові заходи, будьте максимально обережними!

Червень 16, 2016 | Новини | Переглядів: 1092 | Коментарі: 0

Шановні жителі області! Нагадуємо, що навіть у мирний час будь-хто може потрапити в ситуацію, пов’язану з масовим заворушенням. Це може статися на стадіоні, площі, під час масових заходів у святкові дні – там, де є скупчення людей.

У такому разі найголовніше, це спробувати вибратися із натовпу разом із людьми, які поводяться спокійно. Не намагайтеся чинити опір стихійному руху натовпу, чіплятися за стіни, дерева, тощо, тримайтеся далі від скляних вітрин, сітчатих огорож, турнікетів, сцени. У разі падіння потрібно зігнути руки і ноги, захистити голову руками. Та робити спроби встати. Якщо з вами дитина, посадіть її на плечі та просувайтеся далі.

Якщо ви удвох, поверніться обличчям один до одного, створивши зі своїх тіл і рук захисну капсулу для дитини, і просувайтеся далі. Після цього необхідно вибратися в безпечне місце і по можливості сповістити працівників поліції, надати чи отримати першу допомогу.

Також не зайвим буде згадати порядок дій, якщо ви виявили підозрілий предмет: ні в якому разі не чіпайте його; відійдіть якомога далі; попередьте перехожих про можливу небезпеку; негайно повідомте про подію за телефоном 102 або 101; дочекайтеся приїзду спеціалістів та вкажіть точне місцезнаходження предмету. Знайте: як камуфляж для вибухових пристроїв можуть використовуватися сумки, пакети, коробки, іграшки тощо. Ніколи не приймайте від незнайомих людей сумки й згортки. Не залишайте свій багаж без нагляду. Пам’ятайте, що практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових та термічних впливів. Поводження з ними вимагає максимальної уваги та обережності!

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool