Кіровоградці, протистояти згубним звичкам під силу кожному

Квітень 11, 2014 | Новини | Переглядів: 917 | Коментарі: 0

У сучасному світі на людину чатує численна кількість небезпек, та багатьом з них можна протистояти.

У повсякденному житті мало хто замислюється, якої шкоди завдає своєму здоров’ю, коли, наприклад, за звичкою запалює чергову сигарету, або знімає стрес за допомогою спиртного. На особливу увагу заслуговує проблема згубних звичок у підлітковому віці, коли прагнення до самоствердження, бажання не відрізнятися від інших або поганий приклад дорослих можуть стати причиною виникнення тютюнової, алкогольної або наркотичної залежності.
Однією з найпоширеніших шкідливих звичок є тютюнопаління. Вченими доведено, що в тютюновому димі міститься понад тридцять отруйних речовин. Це нікотин, вуглекислий газ, а також синильна кислота та аміак, і багато-багато інших речовин. Частку нікотину нейтралізує формальдегід, який міститься в тютюні і є також отрутою.
Куріння дуже часто призводить до появи хронічного бронхіту, що супроводжується такими неприємними ознаками, як постійний кашель та хронічне запалення бронхів.
Масове розповсюдження куріння є однією з головних причин широкого розповсюдження серцево-судинних захворювань. Доведено, що у курців на відміну від некурящих людей в 2-3 рази частіше розвивається інфаркт та передінфарктний стан, стенокардія та інші захворювання серця При цьому смертність, викликана цими захворюваннями, в курців набагато вища. Життя курців на 4,6-8,3 роки менше, ніж у некурящих, при чому скорочення протяжності життя залежить від того, в якому віці людина почала палити.
Доведено, що більше 50 % всіх захворювань, що стають причиною смерті курців, приходиться на долю серцево-судинних захворювань.
Більше 80 % хворих, що страждають хронічним захворюванням шлунку та дванадцятипалої кишки, є курцями. Це захворювання найчастіше зустрічається у запеклих курців. Доведено, що куріння негативно впливає і на процес лікування виразки.
Куріння наносить велику шкоду всім, але особливо молодому поколінню, чий організм знаходиться в процесі статевого дозрівання, тому куріння може негативно вплинути на його репродуктивну функцію. Куріння є не лише особистою проблемою кожної людини окремо, але й гострою соціальною проблемою, з якою пов'язане майбутнє всього людства.
Сьогодні фахівцями розроблено чимало методик позбавлення нікотинової залежності. Слід лише усвідомити свою проблему та докласти вольових зусиль, аби зробити упевнений крок назустріч здоровому життю та стати справжнім прикладом для наслідування.

НМЦ ЦЗ та БЖД Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool