Кіровоградці, не вживайте дикорослих грибів

Листопад 25, 2015 | Новини | Переглядів: 1001 | Коментарі: 0

Восени, особливо, коли видається дощова погода, розпочинається сезон «тихого полювання». Та не рідко навіть найдосвідченіші грибники стають жертвами власного захоплення.

Тому поряд із профілактичною роботою щодо попередження пожеж у побуті, рятувальники пожвавлюють і роз’яснювальну роботу по попередженню випадків отруєння дикорослими грибами. Для цього постійно проводяться рейдові перевірки, під час яких рятувальники радять любителям «тихого полювання» не вживати дикорослих грибів, а тим паче, не пригощати ними дітей та людей похилого віку.

25 листопада така перевірка відбулася у лісовому масиві Новомиргородського лісництва. Грибники, з якими поспілкувались рятувальники розповіли, що не перший рік збирають у цьому лісі гриби і, на щастя, отруєнь не було ні у них, ні у їхніх близьких.

Проте, користуючись нагодою, фахівці зазначили, що гриби – унікальні рослини, здатні до постійних мутацій, які призводять до зміни властивостей. Внаслідок цього їстівні гриби перетворюються на умовно-їстівні. Крім того, усім грибникам рятувальники нагадали, що не існує жодного досконалого способу перевірки грибів на придатність до вживання. Це можна зробити лише у спеціалізованій лабораторії. Та порекомендували вживати в їжу лише гриби, які можна придбати у спеціальних торговельних точках. Тож, вирушаючи до лісу чи іншого місця збирати гриби, треба добре подумати чи вартий делікатес з лісу людського життя. Адже саме дикорослі гриби нерідко призводять то тяжких харчових отруєнь, наслідки яких людина буде відчувати все життя.

Тому аби убезпечити громадян від шкоди, якої можуть завдати страви з дикорослих грибів, працівники Служби «101» проводитимуть такі рейди постійно, бо лише в такий спосіб можна попередити про небезпеку якомога більше громадян.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool