Кіровоградці, не кидайте недопалків, не паліть сміття

Травень 17, 2013 | Новини | Переглядів: 891 | Коментарі: 0

7 травня тільки в обласному центрі необережне поводження з вогнем невстановлених осіб спричинило пожежу 30 м2 сміття по вулиці Тульській та 400 м2 сухої трави на відкритій території у мікрорайоні Завадівки.

Напередодні на площі 250 м2 горіло сміття у районі Кременчуцького шосе в Олександрії. 5 травня рятувальники виїжджали на ліквідацію пожежі сухої трави у Міськсаду в Кіровограді. 2 та 3 травня виникали пожежі 200 м2 сухої трави на території Первозванівської сільської ради та 500 м2 очерету на відкритій території у селищі Новгородці. Подібні повідомлення надходять до служби порятунку мало не щодня, відколи на території області зійшов сніг. Не зважаючи на відсутність видимої шкоди для конкретної людини, пожежі сміття, сухої трави, торішніх пожнивних залишків на полях сільгосппідприємств та фермерських господарств становлять значну небезпеку для довкілля, для розташованого неподалік житла, промислових будівель, і особливо – для лісів, скверів, лісосмуг. По-перше, вони дуже легко і швидко завдяки сонячній погоді та сухому вітрові поширюються на великі ділянки, є дуже непередбачуваними. По-друге, з ними не просто боротись, адже поряд, як правило, не має гідрантів, пожежних водойм або водойм.
Тож, шановні громадяни, Управління Держслужби з надзвичайних ситуацій в області вкотре настійно звертається до кожного з проханням бути максимально обережними у поводженні з вогнем - під час відпочинку, під час розведення багаття, під час спалювання сміття, під час перекурів тощо. Пам’ятайте! Невеликий недопалок або непогашений сірник можуть завдати непоправної шкоди, а незначна халатність з вашого боку – обернутись проти вас самих.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool