Кіровоградськими правоохоронцями припинено незаконну діяльність «зброярів»

Лютий 11, 2014 | Новини | Переглядів: 1019 | Коментарі: 0

Працівники Управління карного розшуку УМВС України в Кіровоградській області спільно з працівниками Управління Служби безпеки України в області у результаті низки проведених заходів виявили та вилучили з незаконного обігу значний арсенал вогнепальної і холодної зброї, боєприпаси, а також сувенірні зразки зброї, які мали всі шанси стати бойовими.

 За підозрою у скоєнні злочину викрито п’ятьох осіб. Один з них житель Кіровоградщини, четверо інших мешкали у різних областях держави. Зловмисникам загрожує до 7 років позбавлення волі.
Наприкінці минулого року правоохоронці отримали інформацію про те, що транзитом через Кіровоградщину невідомі особи перевозять зброю. У результаті проведеної перевірки інформація знайшла своє підтвердження.
Під час санкціонованих обшуків у житлових приміщеннях двох підозрюваних, що мешкали в інших областях, працівники міліції вилучили вогнепальну зброю: два автомати, одну мисливську гладкоствольну рушницю, два пістолети та кількасот одиниць різних видів набоїв.
У цей же час обшуки проводилися і у їх знайомих: на Кіровоградщині та на території ще двох областей. У них також вилучено схожі зразки зброї, які зберігалися у підсобних приміщеннях власних домоволодінь, транспортних засобах та орендованих приміщеннях.
Усього з незаконного обігу вилучено близько 300 одиниць різних видів зброї (з них 5 – бойової) та 1430 набоїв різного калібру, комплектуючі до неї та спеціальні пристрої (глушники).
Серед вилученої зброї є зразки, що через часткову технічну деактивацію окремих її частин, були «списані» з бойового арсеналу та мали статус сувенірних (макети массо-габаритні). Однак, за інформацією оперативників, зловмисники вирішували дану «проблему», залучаючи до цієї роботи осіб, які мали навіть елементарні знання в балістиці. Для переобладнання однієї такої одиниці з «іграшкової» на справжню, необхідно було витратити порівняно небагато часу, і зброя знову б «заговорила»…
Наразі вилучене направлено на дослідження до НДЕКЦ УМВС України в Кіровоградській області.
– За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), – повідомив заступник начальника УМВС України в Кіровоградській області Віктор Мігалатюк.
Правоохоронці з’ясовують походження вилученого. У кримінальному провадженні проводиться досудове розслідування.
СЗГ УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool