Кіровоградським силовикам показали на що здатна сучасна українська зброя

Червень 10, 2016 | Новини | Переглядів: 1584 | Коментарі: 0

На Кіровоградщині підрозділам Збройних сил, Служби безпеки, Міністерства внутрішніх справ, Національної гвардії та Національної поліції України презентували можливості найсучасніших високоточних спортивно-мисливських карабінів вітчизняного виробництва.

Гвинтівки Z-10 і Z-15, побудовані на найпопулярніших платформах в світі і вдосконалені конструкторським бюро української компанії «Зброяр», завдяки високій точності та ергономічності вже завоювали чимало прихильників серед цивільних стрільців, чим і привернули увагу військових.

На прохання керівного складу регіональних підрозділів силових відомств окрім показових виступів бійцям були влаштовані демонстраційні та ознайомчі стрільби. Відтак кожен з силовиків мав змогу особисто впевнитися у відповідності Z-карабінів заявленим тактико-технічним характеристикам, а також оцінити їх точність, зручність, надійність і потенціал для створення на їх базі низки бойових модифікацій.

«У разі розробки армійських версій ми врахуємо всі зауваження та побажання військових, що дозволить привести нові продукти у відповідність до вимог і високих стандартів НАТО, а власне конструкторське бюро та широкий асортимент аксесуарів надасть змогу допрацювати та оснастити кожну одиницю зброї під потреби конкретного підрозділу у відповідності до можливих сфер застосування та його тактичних завдань», – пообіцяв майстер спорту з практичної стрільби та директор з маркетингу компанії Олександр Мілюков.

За його словами, армійський варіант гвинтівки Z-15, калібру 7,62х35 / .300ААС, завдяки безшумності може широко використовуватися підрозділами спеціального призначення в рамках спецоперацій, а Z-10, калібру .308 Win / 7.62х51, здатен замінити снайперську зброю, котра вже технічно застаріла й якої на складах лишилося обмаль.

Військові погодились, що питання переходу українських бійців на сучасну стрілецьку зброю є одним з пріоритетних напрямів оборонного комплексу.

«Наявні на складах флагмани СРСР вже давно не відповідають вимогам бійців і гостро потребують значного тюнінгу. Вважаю, платформи AR-10, AR-15 – надзвичайно вдалими, а їхнє уособлення в бойових модифікаціях Z-10 і Z-15 – гідними стати на озброєння армії України», – поділився враженнями від стрільб заступник командиру 3-ього окремого полку спеціального призначення Збройних сил України підполковник Олексій Андрусевич.

На його думку, перехід має відбуватися поступово, починаючи з підрозділів спеціального призначення в складі ЗСУ, передусім для того, щоб нову зброю професійні стрільці тестували, освоювали та допомагали виробнику зробити бездоганною та здатною до застосування в тактичних ситуаціях будь-якої складності.

Нагадаємо, нещодавно Z-карабіни отримали схвальні відгуки від керівництва держави – модельний ряд української зброї було презентовано в ході показу новітніх досягнень в сфері озброєння, зокрема сучасної авіаційної та бронетехніки, що пройшов під час зборів молодшого керівного складу високомобільних десантних військ під головуванням Президента України за участі вищого командування Збройних сил.

До відома: Компанія «Зброяр» – виробник української високоточної нарізної вогнепальної зброї, 90% комплектуючих до якої компанія виробляє на власних виробничих потужностях, фактично за кордоном закуповуються тільки стволи та пластикові приклади/руків’я.

Сьогодні в модельному ряді компанії – самозарядні карабіни Z-10 та Z-15, побудовані на популярних серед професійних стрільців світу платформах AR-10 та AR-15, а також високоточний карабін з повздовжньо-ковзним затвором – Z-008.

В залежності від моделі, калібру та потужності боєприпасів можливі сфери застосування Z-карабінів: практична стрільба, тактичні ситуації, високоточна стрільба, спортивно-розважальна стрільба, тактичні ситуації, полювання.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool