Кіровоградські ЖЕО і ЖЕКи не припиняють своєї діяльності

Червень 21, 2016 | Новини | Переглядів: 3344 | Коментарі: 0

Житлово – експлуатаційні організації не припинять свою роботу із 01 липня 2016 року. Про це повідомив заступник міського голови Олександр Мосін під час прес – конференції сьогодні, 21 червня.

- Таке рішення ухвалене на законодавчому рівні до моменту визначення юридичних механізмів організації і проведення конкурсів та укладання договрів на надання житлово – комунальних послуг , - відзначив Олександр Мосін.
У той же час, підкреслив посадовець, кіровоградці активніше беруть участь у створенні організації співвлвсників житла. Якщо в обласному центрі існувало всього 21 ОСББ, то протягом 2016 року мешканці 10 житлових будинків утворили юридичну особу для управління власним майном.
Міська влада підтримує таку ініціативу на всіх етапах- від надання консультацій до фінасової підтримки на капітальні ремонти тих будинків, де люди прийняли рішення створити об’єднання чи нанйняти управителя. Чинною галузевою програмою передбачене фінасування у розмірі 900 тисяч гривень, але за необхідності ця сума може бути переглянута на липневій сесії міської ради під час коригування міського бюджету за результатами його виконання за шість місяців поточного року.
Створення ОСББ є перспективною формою управління житловим фондом, наголосив Олександр Мосін. Серед переваг для тих, хто обрав ОСББ чи управляючу компанію, необхідно відзначити зарахування усіх зібраних коштів від мешканців виключно на рахунку конкретного будинку і їх використання тільки на потреби обслуговування власного житла. ОСББ мають також можливість долучатися до широкого спектру різних державних програм з енргоефективності.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool