Кіровоградські міліціонери затримали двох жінок, підозрюваних у вчиненні шахрайств

Січень 29, 2013 | Новини | Переглядів: 982 | Коментарі: 0

Працівники Кіровського ВМ Кіровоградського МВ УМВС України в Кіровоградській області у результаті проведення слідчих дій затримали двох жительок обласного центру, 58 та 39 років, за підозрою у скоєнні низки шахрайств.

 В обмін на золоті прикраси та гроші жінки обіцяли зняти «порчу» та покращити життя найбільш довірливих.
Попередньо встановлено, що зловмисниці здійснювали свою шахрайську діяльність протягом тривалого часу. Жертв обирали, як правило, серед осіб жіночої статі в основному старшого віку, та подекуди потрапляли на гачок спритниць і молоді жінки.
Шахрайки вміло входили в довіру до незнайомок та під виглядом зняття наврочень чи накладення заклять для покращення умов життя виманювали у потерпілих золоті прикраси та грошові кошти – як у гривневому еквіваленті, так і в доларах США.
Крім того, зловмисниці пропонували своїм клієнтам за «кругленькі» суми придбати у них начебто спеціальні обереги – свічки, монети, компаси та інші речі – для посилення захисту та подовження дії чудодійних замовлянь. Справжня ж ціна таких дрібничок у кращому разі становила не більше кількох десятків гривень.
Діяли шахрайки як на вулицях обласного центру, так і у помешканнях тих потерпілих, які довірливо відчиняли двері зовсім незнайомим жінкам. Для деяких жертв зловмисниці проводили ритуали навіть у себе вдома.
Отриманні незаконним шляхом золоті прикраси аферистки здавали у ломбард, а виручені кошти, як і ті, що виманювали у кіровоградок, витрачали на власні потреби. Під час огляду за місцем проживання підозрюваних правоохоронці виявили близько 60 заставних квитанцій із ломбардів, розташованих в обласному центрі. Працівники міліції наразі встановлюють суму завданих збитків потерпілим.
За словами начальника Кіровоградського МВ УМВС України в Кіровоградській області Юрія Колибєлкіна, за цими фактами відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією частини 2 статті, – позбавлення волі на строк до трьох років. Проводиться розслідування.
Правоохоронці вже встановили причетність жінок до скоєння близько 20 подібних кримінальних правопорушень. Та працівники міліції підозрюють, що насправді потерпілих від дій шахрайок може бути набагато більше. Тож закликають усіх, кому відома будь-яка інформація про вчинення такого роду шахрайств, або громадян, які стали жертвами зловмисниць, не зволікати і терміново звертатися із відповідними заявами до міліції.

СЗГ УМВС України в Кіровоградській області

 


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool