Кіровоградська продукція користується попитом у 97 країнах світу

Січень 27, 2014 | Новини | Переглядів: 986 | Коментарі: 0

Протягом 2013 року зовнішньоторговельні операції в зоні діяльності Кіровоградської митниці Міндоходів здійснювали 523 суб’єктів господарської діяльності.

Як повідомив начальник митниці Павло Скальський, у 2013 році продукція підприємств Кіровоградщини користувалася попитом у 97 країнах світу. Географія торгівлі збільшилась на 9 країн по експорту і 8 по імпорту. Таким чином, спостерігається розвиток зовнішньої торгівлі у регіоні.
Найбільші обсяги поставок здійснювалися до Нідерландів – 22%, Німеччини – 18%, Росії – 15%, Білорусі – 10% та США – 8%.
Нідерланди отримували від кіровоградських партнерів феронікель, пиломатеріали, пшоно та кукурудзу. До Німеччини вивозилися продукти переробки давальницької сировини (феронікель і одяг), а також вироби з деревини. До Росії експортувалися кіровоградські гідронасоси, сівалки та запчастини до них, жири рослинні та щебінь. Америка закуповувала наші мед, халву та гідронасоси.
Відправляло свої товари до Кіровоградського регіону 75 країн-партнерів. Третина імпорту надходила з Індонезії – це нікелева руда, яку отримує Побузький феронікелевий комбінат як сировину. США (12%) відправляло до нас сільгосптехніку, обладнання для зберігання, сушіння та переробки зернових й олійних культур, а також насіння кукурудзи. З Німеччини (11%) підприємства отримали сільгосптехніку, м’ясо та м’ясопродукти. Росія (7%) відправляла різноманітне обладнання, оливи моторні, контакти електричні, недорогоцінні метали.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool