Кіровоградська область: замерзлі водойми - не місце для розваг

Лютий 26, 2018 | Новини | Переглядів: 985 | Коментарі: 0

26 лютого місцеві водойми, вкриті кригою, відпрацювали рятувальники Вільшанського та Гайворонського районів. Мета профілактичних відпрацювань – роз’яснити громадянам на місцях потенційної небезпеки правила поведінки, які допоможуть зберегти життя.

Для дітей правило одне – не виходити на лід взагалі, оскільки діти найшвидше гинуть в крижаній воді. А дорослим рятувальники радили добре зважити, перш ніж вирушити на риболовлю, чи скоротити шлях через річку, або просто розважитись у такий екстремальний спосіб.

Три чинники, що роблять ймовірність загибелі людини у крижаній ополонці максимальною – холод, страх, паніка. На практиці рятувальники зустрічають мало випадків, коли людині вдавалось самостійно вибратись із крижаного провалля, тому, ризикнувши вийти на лід, слід бути готовим до небезпечних подій та дотримуватись таких правил: не рибалити на самоті, повідомити рідних про своє місцеперебування та тримати зв’язок з ними, не відходити далеко від берега, навчитись правильно визначати товщину льоду, мати при собі засоби порятунку та добре вивчити правила поведінки при потраплянні у воду. Щоб завжди мати інструкції перед очима, рятувальники роздали усім, з ким спілкувались, спеціальні інформативні листівки.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool