Кіровоградська область: рятувальниками ліквідовано 4 пожежі сухої рослинності та сміття

Травень 07, 2017 | Новини | Переглядів: 859 | Коментарі: 0

Суха і тепла погода сприяє збільшенню кількості пожеж торішньої рослинності, сміття на відкритих територіях населених пунктів Кіровоградщини.

Так, минулої доби 6 травня пожежно-рятувальними підрозділами області було ліквідовано 4 пожежі у екосистемах.

О 12:00 виникла пожежа 40 м2 сміття на відкритій території м. Благовіщенське. До її гасіння залучались 4 чоловіки особового складу, 1 одиниця техніки 26–ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Благовіщенське. О 14:04 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу сухої трави на ділянці 30 м2 відкритої території неподалік м. Новоукраїнка. Пожежу було ліквідовано силами (5 чоловік особового складу та 1 одиниця техніки) пожежно-рятувального підрозділу 19-ої Державної пожежно-рятувальної частини м. Новоукраїнка. О 14:05 на гасіння пожежі виїжджали 4 чоловіки особового складу, 1 одиниця техніки 29-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Олександрівка та місцева пожежна охорона «Бірківське». Горіла суха трава на ділянці 500 м2 на відкритій території за межами с. Бірки Олександрівського району.

О 16:33 виникла пожежа 2000 м2 сухої трави на відкритій території за межами с. Веселівка Кіровоградського району, яку загасили вогнеборці 1-го Державного пожежно-рятувального загону м. Кропивницький.
Шановні громадяни! Не треба бути фахівцем, аби збагнути, наскільки загрозливим є збіг кількох факторів: відсутність дощу, сильний вітер, суха трава. За таких умов навіть необережно викинутий у придорожні бур’яни сірник, недопалок чи скляна тара можуть стати причиною великого лиха. З сухої трави вогонь може перекинутися на сухостій, а потім охопити найближчі зелені насадження (парки, лісосмуги, ліси), господарські споруди (гаражі, сараї, прибудови, флігелі тощо) та житлові будинки. Управління ДСНС в області закликає дотримуватись правил пожежної безпеки. Не будьте байдужими, якщо помітили дим, тління або слабкий вогонь! Зверніть увагу: загасити займання трави поблизу житлового сектору на самому початку легко – просто вилити відро води чи закидати землею.

Управління ДСНС України у Кіровоградській області

Суха і тепла погода сприяє збільшенню кількості пожеж торішньої рослинності, сміття на відкритих територіях населених пунктів Кіровоградщини.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool