Кіровоградська область: рятувальниками ліквідовано 4 пожежі сухої рослинності та сміття

Травень 07, 2017 | Новини | Переглядів: 889 | Коментарі: 0

Суха і тепла погода сприяє збільшенню кількості пожеж торішньої рослинності, сміття на відкритих територіях населених пунктів Кіровоградщини.

Так, минулої доби 6 травня пожежно-рятувальними підрозділами області було ліквідовано 4 пожежі у екосистемах.

О 12:00 виникла пожежа 40 м2 сміття на відкритій території м. Благовіщенське. До її гасіння залучались 4 чоловіки особового складу, 1 одиниця техніки 26–ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Благовіщенське. О 14:04 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу сухої трави на ділянці 30 м2 відкритої території неподалік м. Новоукраїнка. Пожежу було ліквідовано силами (5 чоловік особового складу та 1 одиниця техніки) пожежно-рятувального підрозділу 19-ої Державної пожежно-рятувальної частини м. Новоукраїнка. О 14:05 на гасіння пожежі виїжджали 4 чоловіки особового складу, 1 одиниця техніки 29-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Олександрівка та місцева пожежна охорона «Бірківське». Горіла суха трава на ділянці 500 м2 на відкритій території за межами с. Бірки Олександрівського району.

О 16:33 виникла пожежа 2000 м2 сухої трави на відкритій території за межами с. Веселівка Кіровоградського району, яку загасили вогнеборці 1-го Державного пожежно-рятувального загону м. Кропивницький.
Шановні громадяни! Не треба бути фахівцем, аби збагнути, наскільки загрозливим є збіг кількох факторів: відсутність дощу, сильний вітер, суха трава. За таких умов навіть необережно викинутий у придорожні бур’яни сірник, недопалок чи скляна тара можуть стати причиною великого лиха. З сухої трави вогонь може перекинутися на сухостій, а потім охопити найближчі зелені насадження (парки, лісосмуги, ліси), господарські споруди (гаражі, сараї, прибудови, флігелі тощо) та житлові будинки. Управління ДСНС в області закликає дотримуватись правил пожежної безпеки. Не будьте байдужими, якщо помітили дим, тління або слабкий вогонь! Зверніть увагу: загасити займання трави поблизу житлового сектору на самому початку легко – просто вилити відро води чи закидати землею.

Управління ДСНС України у Кіровоградській області

Суха і тепла погода сприяє збільшенню кількості пожеж торішньої рослинності, сміття на відкритих територіях населених пунктів Кіровоградщини.
 


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool