Кіровоградська область долучилася до проекту із розвитку інклюзивної освіти

Квітень 17, 2018 | Новини | Переглядів: 704 | Коментарі: 0

Дружина Президента України відвідала із робочим візитом Кіровоградську область. Під час візиту Марина Порошенко та голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко підписали Меморандум про долучення області до всеукраїнського проекту Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації», що реалізується у співпраці з Міністерством освіти і науки України.

Результатом виконання цього Меморандуму буде створення на території області мережі інклюзивно-ресурсних центрів для дітей з особливими потребами.

Марина Порошенко зауважила, що на Кіровоградщині є позитивна динаміка у питаннях інклюзії – наразі на території області працює 154 інклюзивні школи, у яких навчається 620 учнів з особливими освітніми потребами. За останні два роки кількість таких учнів у загальноосвітніх навчальних закладах зросла у 10 разів, а кількість інклюзивних шкіл збільшилася на 75%. Однак, поки що інклюзивною освітою охоплені лише 4% "особливих" дітей регіону, тому місцевим органам влади ще є над чим працювати.
За словами Сергія Кузьменка, на Кіровоградщині проводиться системна робота з питань поліпшення умов навчання та утримання дітей з особливими освітніми потребами. Основне завдання, щоб такі діти мали змогу і здобувати освіту, і соціалізуватися. Сьогодні більшість закладів освіти області є доступними для "особливих" дітей.

Голова облдержадміністрації повідомив, що вже затверджено графік відкриття мережі інклюзивно-ресурсних центрів (ІРЦ) на Кіровоградщині у 2018 році та розпочато його реалізацію. До 1 вересня заплановано відкрити 20 таких центрів у районах та об’єднаних територіальних громадах. Під час зустрічі керівники територій підписали відповідний Меморандум про співпрацю з облдержадміністрацією у питаннях створення і функціонування ІРЦ.

Для забезпечення доступних і якісних умов навчання дітей з особливими освітніми потребами, Марина Порошенко передала Сергію Кузьменку типові проекти інформаційно-ресурсних центрів, які містять усі вимоги і допоможуть представникам органів місцевого самоврядування у формуванні таких центрів, пришвидшать їх створення.

Для забезпечення доступних і якісних умов навчання дітей з особливими освітніми потребами, дружина Президента також передала голові облдержадміністрації типові проекти Медіатеки та Ресурсної кімнати, розроблені Фондом Порошенка та рекомендовані Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ під час створення нового освітнього простору. Перша леді відзначила, що сьогодні в Україні вже створено 125 приміщень Медіатек та 30 ресурсних кімнат. Марина Порошенко висловила сподівання, що в найближчому майбутньому ці проекти будуть реалізовані й у Кіровоградській області. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool