Кіровоградська молодь - Львову: прапор Перемоги - це шана ветеранам

Квітень 26, 2013 | Новини | Переглядів: 922 | Коментарі: 0

Молодіжні активісти Кіровограда вважають, що за рішенням Львівської міської ради про заборону використання 9 травня символіки Радянського Союзу криється не стільки патріотизм, скільки неповага до тих, хто брав участь у Великій Вітчизняній війні.

- Сьогодні ветеранів залишилося не так вже й багато, і замість того, щоб їм віддати шану за перемогу над справжніми окупантами – нацистською Німеччиною – то одні, то інші депутати, з року в рік, напередодні 9 Травня, роблять усе, щоб ті, хто пройшов жахіття війни і вижив, відчували себе непотрібними. Це, як мінімум неповага, - говорить координатор Кіровоградського обласного проекту «Ветеран-онлайн» Олександр Рихлицький.
Він зауважує, що здивований таким рішенням Львівської міської ради, адже західна столиця відрізнялася своєю толерантністю.
- Так історично склалося, що Львів – місто багатонаціональне. Тому ті, хто народився там і виріс, генетично люди толерантні. Очевидно, політика все ж зробила свою справу, - припускає Рихлицький.
Координатор проекту додає, що на відміну від Львова, Кіровоград завжди з повагою ставився до ветеранів і не вважає прапор Перемоги «окупаційною символікою».
- З одного боку, влада робить усе залежне, аби ветерани області почувалися комфортно. А з іншого - ми, молодь. Торік ми створили унікальний просвітницький проект «Ветеран-онлайн». Мова йде про створення і адміністрування сторінок ветеранів у соцмережі. Таким чином ми допомагаємо знайти фронтових друзів тих, хто ще живий, підтримуємо з ними зв’язок, публікуємо історії з війни, - розповідає Рихлицький.
За його словами, як і минулого року, активісти проекту братимуть участь у параді до Дня Перемоги.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool