Кіровоградська митниця: зміни у Митному кодексі, які будуть цікаві для перевізників міжнародних вантажів!

Липень 20, 2012 | Новини | Переглядів: 1226 | Коментарі: 0

З 8 липня 2012 року набрав чинність Закон України №4915-VI, яким внесено зміни до Митного кодексу України. Зокрема, вдосконалено норми щодо притягнення до адміністративної відповідальності перевізників за порушення митних правил. Про це Інтернет-видання  «FOTOINFORM»  повідомили у прес-службі Кіровоградської митниці

Визначено, що перевізники несуть відповідальність за переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю шляхом подання митному органу як підстави для переміщення цих товарів документів, що містять неправдиві відомості (стаття 483 Кодексу), виключно у разі якщо ці відомості стосуються кількості вантажних місць, їх маркування та номерів, а перевізниками не вжито заходів до перевірки правдивості зазначених відомостей або у разі неможливості такої перевірки не внесено відповідного запису до міжнародної автомобільної накладної (CMR).
Отже, складання протоколу про порушення митних правил відносно водія за статтею 483 Митного кодексу можливо лише у випадку, якщо відомості, зазначені в товарно-супровідних документах, відрізняються від фактичних виключно за кількістю місць товару, його маркуванням та номерами, а перевізник при прийнятті цього товару до перевезення не перевірив правдивість цих даних або не зробив відповідних записів у товарно-транспортній накладній CMR.
Таким чином, перевізникам надано можливість уникнути відповідальності за недостовірні дані, які було вказано відправником товару.
 


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool