Кіровоградська митниця інформує

Серпень 29, 2012 | Новини | Переглядів: 1129 | Коментарі: 0

З 1 червня 2012 року діє новий Митний кодекс України. Відповідно до положень нового Кодексу збільшено норми ввезення товарів на територію України без оподаткування для фізичних осіб.

Громадяни мають право ввозити на митну територію України без сплати будь-яких податків товари у несупроводжуваному багажі, міжнародних поштових та експрес-відправленнях вартістю до 300 євро (поріг збільшено з 200 до 300 євро).
У ручній поклажі або супроводжуваному багажі дозволяється ввозити без сплати будь-яких податків товари (крім підакцизних) вагою до 50 кг через авіаційні пункти пропуску на суму до 1000 євро, через всі інші пункти пропуску – до 500 євро (до 01.06.12 така сума складала 200 євро). Дана норма застосовується у разі, якщо громадянин в’їжджає на територію України не частіше одного разу протягом однієї доби.
Якщо у ручній поклажі або супроводжуваному багажі ввозиться товар, загальна вартість та/або вага якого перевищує вказані вище обмеження, але на суму до 10 тис. євро, то громадянином сплачуються ввізне мито у розмірі 10% (зменшення з 20% до 10%) та податок на додану вартість, визначений Податковим кодексом. Базою оподаткування таких товарів є частина їх сумарної вартості, що перевищує визначені обмеження (тобто перевищує 1000 або 500 євро, або 50 кг). При цьому дані товари підлягають обов’язковому письмовому декларуванню.
Товари вартістю понад 10 тис. євро підлягають декларуванню в порядку передбаченому для юридичних осіб зі сплатою ввізного мита та податку на додану вартість.
Громадяни, які досягли 18-річного віку, можуть ввозити не частіше одного разу протягом однієї доби алкогольні напої та тютюнові вироби без сплати митних платежів із розрахунку на одну особу - 200 сигарет або 50 сигар чи 250 грамів тютюну, 5 літрів пива, 2 літри віна, 1 літр міцних (понад 22% вмісту спирту) алкогольних напоїв.
Через кордон для власного споживання дозволяється перевозити харчові продукти на суму до 200 євро.
До переліку товарів, які можуть бути віднесені до особистих речей громадян включено спеціальне дитяче харчування для дітей, хворих на фенілкетонурію або інше захворювання, що потребує спеціального харчування, яке не виробляється (не реалізується) в Україні.
Крім того, дозволяється тимчасове ввезення в Україну домашніх тварин в кількості не більше 3 ссавців, 6 птахів, 20 акваріумних риб без застосування до них заходів гарантування.
Громадяни-резиденти, які перебувають на тимчасовому консульському обліку за кордоном, мають право тимчасово ввозити в Україну транспортний засіб та причіп до нього без сплати митних платежів строком до 60 днів протягом одного календарного року.
Громадянам-нерезидентам дозволяється тимчасове ввезення в Україну транспортних засобів особистого користування на строк до 1 року. При цьому зазначені транспортні засоби повинні бути зареєстровані в іноземних державах.

Прес-служба Кіровоградської митниці
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool