Кіровоградська міська рада не дала згоди

Липень 02, 2015 | Новини | Переглядів: 1744 | Коментарі: 0

Кіровоградська міська рада не дала своєї згоди на участь ДП "Кіровоградтепло" ТОВ "ЦНТІ УНГА" у проекті "Підвищення енергоефективності у секторі централізованого теплопостачання України", яким передбачалось взяття підприємством багатомільйонного кредиту від Світового банку на модернізацію своїх потужностей.

Депутатський корпус вирішив не ризикувати майном територіальної громади, яке мало стати заставою повернення кредитних коштів приватним підприємством.
Це питання вже двічі виносилось на сесію і бурхливо обговорювалось на бюджетній комісії. Але депутати все ж вирішили відмовитись від таких інвестицій.
На сьогоднішньому засіданні депутати розглянули також ряд депутатських запитів, серед яких, окрім надання матеріальної допомоги, були облаштування автобусної зупинки біля госпіталя інвалідів війни, виділення коштів на ремонт даху багатоповерхівки на вулиці Куйбишева та ремонт дороги в районі вулиць Авіаційної та Братиславської. Депутатський корпус також підтримав звернення до своїх колег із Верховної Ради щодо узаконення проведення місцевих референдумів. Такий референдув міг би дати відповідь, наприклад, на питання щодо нової назви Кіровограда.
Міська рада сьогодні внесла зміни до низки важливих прийнятих раніше рішень: міського бюджету, Програми розвитку житлово – комунального господарства та благоустрою міста Кіровограда на 2015 рік, Програми будівництва, реконструкції та ремонту доріг тта експлуатації дорожньої системи в місті Кіровограді на 2015 рік, Програми соціального захисту та соціальної підтримки окремих категорій населення міста Кіровограда на 2015 рік, Комплексної програми підтримки учасників антитерористичної операції в східних областях України та членів їх сімей – мешканців Кіровограда. Зокрема, вдалося збільшити розмір допомоги учасникам АТО на вирішення соціально- побутових питань. Розмір такої допомоги з 01 липня поточного року буде складати 272,5 грн., а з 01 жовтня - 572,5 грн.
У зв’язку із невизначеністю на державному рівні механізму прийому - передачі відомчих закладів охорони здоров’я, міська рада відкликала свою згоду на прийняття до комунальної власності міста Кіровограда “Спеціалізованої медико – санітарної частини №19 Міністерства охорони здоров’я України”. - Фактично оперативне керування закладом здійснюється профільним міністерством, - відзначив секретар міської ради Іван Марковський. – Міська влада не має жодних важелів впливу на діяльність санітарної частини. Крім того, держава не підкріпила передачу МСЧ 19 до комунальної власності фінасовими ресурсами, тож фінансування закладу лягає на плечі кіровоградців. Міська рада повернеться до цього питання, як тільки Кабінет Міністрів виробить чіткий і зрозумілий механізм передачі державних закладів до комунальної форми власнсті.
У порядку денному 49 сесії залишилися питання регулювання земельних відносин, які будуть розглянуті на наступному засіданні сесії. Про доту і час другого засідання буде повідомлено додатково.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool