Кіровоградщина: знешкоджено 103 артснаряди часів війни

Травень 17, 2014 | Новини | Переглядів: 860 | Коментарі: 0

14 травня поблизу с.Кримки Олександрівського району у лісосмузі було виявлено боєприпаси часів Великої Вітчизняної війни. Артилерійські снаряди калібру 76 мм знайшов чоловік, який шукав у лісі металобрухт.

Всього було виявлено 53 снаряди. Місце події було взяте під охорону працівниками міліції. Сапери аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС в області обстежили територію міношукачами та виявили ще 50 артснарядів. Усі 103 боєприпаси транспортували до підривного майданчика, де знешкодили.
Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій наголошує, що, зважаючи на майже семидесятирічне перебування в землі та вплив атмосферних явищ, боєприпаси часів війни є дуже небезпечними для людини, що їх виявила. Тому ні в якому разі не намагайтесь їх зрушити з місця, витягти з грунту, не бийте по них лопатою або палицею та не піддавайте впливу вогню. Також не варто користуватись мобільним телефоном поблизу небезпечної знахідки. Про виявлені боєприпаси негайно повідомте Службу порятунку за телефоном «101».

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool