Кіровоградщина вносить свій вклад в науку

Травень 15, 2017 | Новини | Переглядів: 984 | Коментарі: 0

У 2016р. науковою діяльністю у Кіровоградській області займалося 15 підприємств та організацій, дві третини яких зосереджено в обласному центрі, решта – у м.Світловодську, Благовіщенському та Кіровоградському районах.

Провідними підприємствами в галузі технічних наук є ПАТ “Науково-виробниче підприємство “Радій”, сільськогосподарських – Кіровоградська державна сільськогосподарська дослідна станція Національної академії аграрних наук України. Серед навчальних закладів свій вклад в науку здійснюють Центральноукраїнський національний технічний університет та Кіровоградський державний педагогічний університет ім.Володимира Винниченка.

Загальний обсяг витрат на виконання наукових досліджень і розробок у 2016р. становив 74,6 млн.грн. Основним джерелом фінансування наукових та науково-технічних робіт були власні кошти підприємств та організацій, за рахунок яких профінансовано 89,7% робіт. Фінансування витрат за рахунок держбюджету становило 7%. Значний обсяг коштів держбюджету (70,5%) був спрямований на виконання прикладних наукових досліджень.

Чисельність працівників, задіяних у виконанні наукових досліджень і розробок, склала 480 осіб, з яких науковий ступінь доктора наук мали 10 осіб (2,1%) та доктора філософії (кандидата наук) – 48 осіб (10%).

Головне управління статистики у Кіровоградської області щиро вітає всіх працівників науки з професійним святом, бажаємо міцного здоров’я, творчого натхнення, нових досягнень і щедрих ужинків на науковій ниві!

Головне управління статистики у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool