Кіровоградщина: У діяльності закладів охорони здоров’я виявлено ряд порушень

Вересень 06, 2013 | Новини | Переглядів: 918 | Коментарі: 0

Прокуратурою області із залученням фахівців контролюючих органів проведені перевірки на предмет додержання законодавства про охорону здоров’я в діяльності органів державної виконавчої влади, місцевого самоврядування та лікувальних закладів регіону

Перевірки засвідчили, що порушення законодавства про охорону здоров’я мають поширений характер. Зокрема, органами виконавчої влади та місцевого самоврядування не забезпечується належний рівень фінансування даної сфери, у поточному році затверджені видатки на рівні лише 46% від потреби. Такий низький рівень фінансування унеможливлює надання населенню гарантованого законом рівня медичної допомоги.
До прикладу, на території Вільшанського району діє 6 програм та комплексних заходів у галузі охорони здоров’я, проте, вони взагалі не профінансовані.
У діяльності закладів охорони здоров’я теж виявлено ряд порушень. Так, Добровеличківська, Знам’янська, Петрівська центральні районні лікарні, КЗ «Голованівський центр первинної медико-санітарної допомоги», упродовж тривалого терміну здійснюють медичну практику за відсутності ліцензії.
Поширеним явищем є неукомплектованість медичних закладів персоналом. Лише прокурором Кіровоградського району встановлено факти незабезпеченості лікарями семи медичних закладів.
Виявлено ряд порушень і в діяльності Управління охорони здоров’я Кіровоградської обласної державної адміністрації. Зокрема, не забезпечення належного контролю за додержанням законодавства про охорону здоров'я, що сприяє масовим порушенням працівниками лікувально-профілактичних закладів вимог законодавства, не дотримання процедури закупівлі лікарських засобів, порушення вимог законодавства при передачі в оренду суб’єктам господарювання майна лікувальних установ та інші.
Загалом, за результатами перевірок органами прокуратури області на усунення виявлених порушень внесено 22 подання, які, на даний час, перебувають на розгляді.
Прес-служба прокуратури області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool