Кіровоградщина: смерть дворічної дитини в Устинівці через алкогольну інтоксикацію

Листопад 05, 2014 | Новини | Переглядів: 1322 | Коментарі: 0

Прокуратура області тримає на контролі хід розслідування кримінального провадження, розпочатого сьогодні за фактом смерті дворічного мешканця Устинівки.

Дитина померла при наступних обставинах. 24-річна мати малолітнього разом із 19-річним співмешканцем та численними друзями упродовж двох днів у власному помешканні вживали алкогольні напої, уваги 3 малолітнім дітям 2011, 2012 та 2013 років народження, не приділяли. Близько першої години ночі співмешканець виявив, що Олександр не дихає, а від нього відчутний запах алкоголю.Через годину дитина померла. За висновком фахівця, попередня причина смерті: «алкогольна інтоксикація».
Прокуратурою Устинівського району за фактом злісного невиконання матір’ю своїх обов’язків стосовно сина, що призвело до його смерті, розпочато кримінальне провадження за ст. 166 КК України. Санкція статті передбачає покарання до 5 років позбавлення волі.
Щодо двох інших дітей - соціальними службами їх у матері відібрано та поміщено до лікувального закладу. Одночасно, проводиться збір матеріалів для заявлення позову про позбавлення матері батьківських прав.
Крім того, встановлено що вказана сім’я перебувала на обліку в уповноважених службах як неблагополучна. Однак, посадовцями належних заходів щодо запобігання трагедії не вжито, тому прокуратура надасть правову оцінку такій бездіяльності.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool