Кіровоградщина: Славимо Бога рідною мовою

Липень 23, 2013 | Новини | Переглядів: 913 | Коментарі: 0

20 липня 2013 року, з благословення єпископа Кіровоградського і Голованівського Марка, у Свято-Миколаївському храмі м. Бобринця пройшов Єпархіальний Фестиваль духовного співу «Славимо Бога рідною мовою», присвячений відзначенню 1025-річчя Хрещення Руси-України.

В урочистостях взяли участь парафіяльні хорові колективи Кіровоградської єпархії, зокрема: м Кіровограда, м. Бобринця, м. Гайворона, м. Олександрії, смт Новоархангельська, смт Компаніївки, с. Тишківки Добровеличківського району, с. Данилова Балка Ульяновського району, с. Йосипівки Ульяновського району, с. Білозерне Новгородківського району та с. Першотравневе Долинського району. Також на святі лунали поетичні рядки із уст поетеси Олександри Анатоліївни Сурди.
На запрошення організаторів свята у заходах також взяли участь представник місцевої влади перший заступник голови Бобринецької районної державної адміністрації Різун Олексій Леонідович. Серед почесних гостей – директор державного архіву Кіровоградської області, голова обласної організації Національної спілки краєзнавців України та громадської організації «Кіровоградська обласна спілка краєзнавців», голова правління благодійної організації «Центрально-Українська Православна Духовно-Соціальна Академія» та член єпархіальної ради Бабенко Олег Олександрович.
Розпочався святковий захід молебнем до Рівноапостольного великого князя Володимира, який очолив єпископ Марк.
Після молитви владика звернувся до всіх присутніх з вітальним словом зазначивши, що «для нас час Хрещення є ніби другим народженням нашої держави, її цивілізаційним вибором і те, що відбулося більше тисячі років тому, має прямий вплив на наше сьогодення. Але знову ж таки мусимо зазначити, що не до кінця ще ми реалізували цей дар, даний нам Богом через рівноапостольного князя Володимира. Ми ще далекі від християнського ідеалу... І от в сьогоднішній день ми славимо Бога, дякуємо йому за те, що Він в певний час знайшов серед нашого народу вірних синів, які зрозуміли Його поклик, прийняли Його в своє серце і через свою діяльність привернули народ до правдивої віри».
До присутніх з вітальними словами також звернулись Олексій Леонідович Різун та Олег Олександрович Бабенко.
Також до вірян звернулися один із організаторів цього свята обласний благочинний прот. Юрій Онисько та секретар єпархіального управління прот. Миколай Шутяк, який і розпочав концертну частину фестивалю, запросивши до виступу колективи парафіяльних співців.
І враз храм наповнився чудесним співом, у якому і славлення Бога за Його любов до роду людського, і прослава Пречистої Богородиці, як найбільшої молитовної заступниці за людських синів та доньок, і туга через гріховність людської природи, і надія на Боже милосердя, і прохання у Всевишнього щедрот для українського народу, щастя для сімей, долі і майбутнього для держави… Душевне виконання піснеспівів розчулили всіх присутніх. Віримо, що кожен у своєму серці закарбує цей день, а зміст проспіваних побожних пісень стимулюватиме до звершення добрих справ, надихатиме до зміцнення Української Церкви та держави, спонукатиме до змін.
Після святкового концерту преосвященний владика подякував всім парафіяльним колективам і гостям за участь та побажав рясних Божих благословень, міцного здоров’я, довголіття та наснаги ще більш плідно працювати на славу Божу. В знак подяки за проведений захід всі учасники фестивалю були відзначені єпархіальними грамотами.
Завершились урочистості загальним співом молитви за Україну «Боже великий, єдиний» та многоліттям.

диякон Іоан Шубин


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool