Кіровоградщина: СБУ протидіє проявам сепаратизму та незаконному обігу зброї

Січень 30, 2016 | Новини | Переглядів: 1227 | Коментарі: 0

Управління Служби безпеки Украіни у Кіровоградській області у тісній взаємодії з іншими правоохоронними органами, активно продовжує виявляти канали постачання до регіону вогнепальної зброї, вибухових речовин та інших засобів ураження та осіб, причетних до їх незаконного обігу і зберігання.

Впродовж 2015-2016 років співробітники СБ України разом з Національною поліцією вилучили з незаконного: два автомати, два пістолети, гвинтівку «Мосіна», 43 гранати, ідствольний гранатомет, майже 800 набоїв різних калібрів, обріз, дві тротилові шашки загальною вагою 400 грамів, 6 сигнальних ракет, 22 електродетонатори та 6 запалів до гранат та детонуючий дріт.

Співробітники спецслужби встановили, що зловмисники не мали намірів здійснити терористичні та диверсійні акти. За матеріалами СБУ відкрито 17 кримінальних проваджень за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. До кримінальної відповідальності притягнуто сімнадцять осіб.

Починаючи з 2014 року за відкритими Управлінням СБУ в області кримінальними провадженнями за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України, судами винесено вироки особам, які підтримували та пропагували сепаратистські погляди. Одинадцяти мешканцям Кіровоградщини призначено покарання у виді позбавлення волі на чималі терміни.

Для своєчасного реагування та припинення правопорушень терористичного характеру, розповсюдження контенту сепаратистського та екстремістського спрямування в мережі Інтернет, УСБУ в Кіровоградській області просить повідомляти про такі факти на телефон гарячої лінії (522) 36-13-06 або на електронну скриньку usbu_kvg@ssu.gov.ua.

За кожним отриманим повідомленням співробітники спецслужби оперативно вживуть заходи правового реагування відповідно до чинного законодавства. Анонімність відправникам звернень гарантується.

Управління СБУ в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool