Кіровоградщина: розпочато кримінальне провадження стосовно правоохоронців, які скоїли злочин

Березень 26, 2014 | Новини | Переглядів: 997 | Коментарі: 0

Прокуратура Кіровоградської області проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України стосовно трьох працівників Новомиргородського райвідділу міліції.

Встановлено, що службові особи райвідділу, достовірно знаючи про незаконний демонтаж труб магістрального водопроводу, не здійснили жодних дій щодо попередження скоєння злочину. Більш того, вони перешкоджали виїзду на місце злочину слідчо-оперативної групи, внаслідок чого частину магістрального водопроводу вартістю 134 тис грн було викрадено.
В подальшому правоохоронці свідомо не провели реєстрацію вказаного злочину та не вжили жодних процесуальних дій щодо належного зберігання речового доказу - екскаватора, унаслідок чого, останній зник з місця зберігання.
Таким чином, злочинні дії трьох працівників районного відділу міліції завдали збитки державним інтересам у розмірі 134 тис грн.
Крім того, наразі перевіряється факт одержання правоохоронцями неправомірної вигоди за сприяння вказаним злочинним діям.
Також, прокуратура Новомиргородського району здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена групою осіб) за фактом викрадення групою осіб майна (водопровід), що належить міжрайонному управлінню водного господарства. Триває досудове розслідування.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області


 


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool