Кіровоградщина: рейдова перевірка відбулася у м. Помічна

Грудень 06, 2015 | Новини | Переглядів: 1181 | Коментарі: 0

Щоб не стати жертвою «червоного півня», потрібно постійно дотримуватись правил пожежної безпеки.

Та, на жаль, часто трапляється так, що, навіть знаючи правила безпеки, громадяни вдаються до сміливих експериментів, які в результаті призводять до пожеж в оселях та приватних домоволодіннях. Особливо часто вони трапляються у осінньо-зимовий період, коли розпочинається опалювальний сезон.

Для того, щоб попередити вогневі випадки в цей період, рятувальники Кіровоградщини організовують та проводять рейдові перевірки, під час яких нагадують громадянам основні правила безпеки у побуті. Такими перевірками охоплюються усі категорії населення як районних центрів, так і сільської місцевості.

3 грудня рейдова перевірка відбулася у м. Помічна Добровеличківського району та м. Гайворон. Рятувальники, спілкуючись із місцевими жителями, пояснили їм, що основною причиною пожеж у житловому секторі залишаються необережність або нехтування правилами пожежної безпеки, зокрема необережне поводження з вогнем при курінні або користування несправними електрообігрівачами, побутовими приладами, пічним й газовим опаленням чи використання їх не за призначенням. Також рятувальники порадили не перевантажувати електромережу у помешканні, оскільки через коротке замкнення теж може виникнути пожежа. Нагадали і про те, що небезпечно залишати електроприлади ввімкненими на ніч та в жодному разі не сушити на них одяг. Наголосили учасники рейду і на правилах користування пічним опаленням, зокрема йшлось про те, що небезпечно розпалювати печі легкозаймистими рідинами, сушити й складати на печах одяг, дрова та інші горючі матеріали тощо.

Особливу увагу під час бесіди звернули фахівці на дитячу безпеку, адже життя й здоров’я дітей залежить від того, наскільки відповідально їхні батьки ставляться до дотримання правил безпечної життєдіяльності.

На завершення рейду громадянам вручили застережні листівки щодо правил пожежної безпеки у побуті та стосовно дій на випадок виникнення надзвичайної ситуації.

У ДСНС у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool