Кіровоградщина: прокуратура запобігла незаконній передачі державного майна у приватну власність

Лютий 08, 2016 | Новини | Переглядів: 989 | Коментарі: 0

Прокуратура у судовому порядку запобігла незаконному відчуженню нежитлових приміщень, ринкова вартість яких складає 2,9 млн грн, розташованих у центральній частині м. Світловодська, що по закінченню договору оренди мали перейти з держвласності у власність банківської установи.

Зокрема, господарським судом Кіровоградської області задоволено позовні вимоги прокуратури та визнано недійсним доповнення до договору оренди зазначених приміщень, укладеного між державним підприємством та банківською установою.

Згідно з доповненням після закінчення терміну оренди державне нерухоме майно повинно було перейти у власність банківської установи.
Позовні вимоги прокуратури ґрунтувались на тому, що доповнення до договору оренди фактично виступало удаваним договором купівлі-продажу. Водночас, відчуження на користь недержавних підприємств майна, що перебуває у державній власності, здійснюється виключно шляхом приватизації, а право продажу майна належить тільки його власникові.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool