Кіровоградщина продовжує приймати жителів Донецької області

Лютий 05, 2015 | Новини | Переглядів: 961 | Коментарі: 0

Останніми тижнями через загострення ситуації на сході все більше мирних жителів змушені покидати рідні домівки. Продовжують прибувати жителі Донеччини і до Кіровоградської області.

Так, 3 лютого працівники Служби порятунку зустріли дві родини переселенців. Вночі сім’я з Єнакієвого прибула на залізничний вокзал Олександрії. Дідусь, бабуся, їх дочка та онучка (дівчинці всього рік) їхали потягом до Києва, а звідти були направлені до Кіровоградської області. За сприяння обласного штабу, вони житимуть у гуртожитку Олександрійського медичного училища. Старша жінка вже сподівається знайти роботу, тож уся сім’я налаштована на нове життя і дякує рятувальникам за організацію переїзду.
Інша сім’я прибула до Кіровограда з Авдіївки. Чоловік, дружина, двоє маленьких дітей та бабуся дісталися до Кіровограда через Дніпропетровськ. Молодшій донечці ще немає й двох тижнів. Дізнавшись про це, обласний штаб вручив родині товари для немовлят, а волонтери надали дитячий візочок, ковдру та постільну білизну. На жаль, свідоцтво про народження батьки не встигли оформити через воєнні дії, тож отримають їх у Кіровоградській області. Найближчим часом батько шукатиме роботу, щоб забезпечувати рідних на новому місці. Зустрічали жителів Донеччини працівники психологічної служби Управління ДСНС, які одразу ж надали екстрену психологічну допомогу. Цю родину заселили до Будинку маляти, а вже 4 лютого вони разом з іншими 20-ти земляками за сприяння обласного штабу переїхали з гуртожитку КНТУ до Аджамської амбулаторії Кіровоградського району.
Голова обласного штабу Віта Атаманчук запевнила наших співгромадян, що на Кіровоградщині вони матимуть усе необхідне, а діти ходитимуть до дитячого садка та школи. Допоможе в цьому і обласний штаб з питань соціального забезпечення переселенців, волонтери, аджамська сільська рада та місцеві фермери.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool