Кіровоградщина повністю використає кошти субвенції, передбаченої для придбання житла дітям-сиротам

Грудень 06, 2018 | Новини | Переглядів: 627 | Коментарі: 0

Про це заступник голови обласної державної адміністрації повідомила в ході селекторної наради, що відбулась під керівництвом заступника Міністра соціальної політики Олександри Чуркіної.

На нараді обговорювалися два питання. Перше – про стан освоєння в регіонах державної субвенції на придбання житла для дітей-сиріт, дитячих будинків сімейного типу, на спорудження малих групових будинків, які мають з часом замінити інтернатні заклади (у кінці жовтня Кабінетом Міністрів України затверджено Положення про малі групові будинки для розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування). Друге питання – про підсумки дитячої оздоровчої кампанії у 2018 році та проблеми, зафіксовані в ході цієї кампанії, які не повинні повторитися при оздоровленні дітей у 2019 році. 

Щодо субвенції, передбаченої для забезпечення житлом осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (йдеться про випускників шкіл-інтернатів, колишніх вихованців прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу), то у 2018 році за рахунок субвенції заплановано придбати для таких осіб 708 квартир (будинків). На даний час, зазначила Олександра Чуркіна, придбано лише 451 житло (64%) – при тому, що до завершення року залишається мало часу, тому є ризик, що деякі території, які мають значні обсяги невикористаної субвенції, не встигнуть її освоїти і цільові гроші просто будуть втрачені.

На неприпустимості таких дій та суворій відповідальності посадовців у регіонах за ефективність використання державних коштів для придбання житла дітям-сиротам наголосив Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба. Він зазначив, що ці кошти закладалися до державного бюджету з великими труднощами, знайти їх було дуже непросто, тому кожна копійка має бути використана.

Президента України буде поінформовано про стан справ на територіях з прийняттям відповідних рішень.
Кіровоградщина до переліку проблемних територій не входить. Світлана Лобанова поінформувала заступника Міністра соціальної політики та інших урядовців, представників Верховної Ради України, які брали участь у селекторній нараді, що нерозподіленими в області залишаються 2,9 мільйона гривень. 5 грудня проведено засідання комісії, за результатами якого, на основі пропозицій, поданих районами й містами та з урахуванням наданих ними пакетів належних документів, фотоматеріалів, прийнято рішення про підтримання 21 пропозиції: щодо придбання 20 квартир (будинків) дітям-сиротам, особам з їх числа та придбання 1 житлового приміщення для дитячого будинку сімейного типу. Наступне засідання комісії відбудеться 18 грудня. На цьому засіданні буде прийнято рішення щодо придбання наступних житлових об’єктів для дітей-сиріт (відповідні пропозиції готуються), що дасть можливість використати кошти субвенції в повному обсязі. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool