Кіровоградщина: підозрюваних у подвійному вбивстві та розбійному нападі на пенсіонерів затримали (фото)

Квітень 08, 2013 | Новини | Переглядів: 875 | Коментарі: 0

Жорстока розправа над потерпілими буквально сколихнула громадськість Олександрівського району. Злочини було скоєно наприкінці березня цього року. Через кілька днів працівники міліції встановили особи зловмисників та затримали їх.

За одну ніч в трьох сусідніх селах сталося два вбивства та один розбійний напад на одиноких пенсіонерів, чиї будинки розташовані на околицях населених пунктів. Нападники заради наживи безжально познущалися над старими і немічними людьми.
Розкриття цих злочинів стало справою честі для кіровоградських правоохоронців. На пошуки злочинців було піднято по тривозі особовий склад гарнізону міліції. У результаті проведення слідчо-розшукових заходів підозрюваних було затримано.
Їх розповідь про події тієї ночі вразила своєю жорстокістю навіть досвідчених оперативників. Звірячу розправу над пенсіонерами влаштували троє місцевих жителів віком 23, 29 та 30 років. Вони проживали з потерпілими в сусідніх селах і добре знали усіх мешканців, адже скуповували у них сільськогосподарську продукцію.
В усіх трьох випадках жертвами нападників стали пенсіонери, що жили на околиці населених пунктів. Проникаючи в їх помешкання, нелюди навіть не прикривали своїх облич, адже не збиралися лишати потерпілих живими...
Тієї злощасної ночі за допомогою легкового авто, що належить одному з підозрюваних, молодики за короткий час «відвідали» аж три села. Зважаючи на поважний вік, після побиття на місці загинули 79-річна бабуся та 83-річний дідусь. Іншій родині пенсіонерів із сусіднього села після нападу пощастило вижити.
Отримавши низку ударів, потерпілий 78-річний чоловік втратив свідомість, а зловмисники вирішили, що він вже помер, тож підпалили будинок. Через деякий час пенсіонер прийшов до тями, загасив пожежу і на ранок наступного дня зміг повідомити про подію працівників міліції.
Незважаючи на те, що дехто з потерпілих вижив, зловмисники були впевнені в тому, що їх не знайдуть. Та розрахунки виявилися хибними. Двох із них працівники міліції затримали в домоволодінні родичів, а іншого затримали вже на Черкащині.
По даних фактах відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст. 115 та ч. 3 ст.187 Кримінального кодексу України (умисне вбивство з корисливих мотивів та розбій, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень). Зловмисників очікує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.
Потерпілий пенсіонер в даний час одужує під наглядом медичних працівників. Він щиро дякує правоохоронцям за те, що тепер може спокійно повернутися з лікарні додому. Зізнається, що став почувати себе у безпеці лише, коли дізнався, що його кривдники вже не на волі.
 

Жорстока розправа над потерпілими буквально сколихнула громадськість Олександрівського району. Злочини було скоєно наприкінці березня цього року. Через кілька днів працівники міліції встановили особи зловмисників та затримали їх.

СЗГ УМВС України
в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool