Кіровоградщина: перш ніж ступити на лід...

Грудень 26, 2013 | Новини | Переглядів: 938 | Коментарі: 0

Впродовж зимового періоду пожежно-рятувальна служба області вживає всіх заходів аби запобігти загибелі людей на водоймах.

Один з найбільш дієвих методів впливу на рибалок – проведення з ними роз’яснювальної роботи. Навіть у таку нестійку погоду на деяких річках вже з’явилася крига. Вона не настільки міцна, але сміливці, які полюбляють зимову рибалку, все ж знаходяться.
Щоб попередити їх про небезпеку тонкого льоду, сьогодні працівники прес-служби та Кіровоградського районного відділу Управління ДСНС вирушили на берег Катеринівського ставу та Обознівського водосховища. Тут рибалкам роздали листівки застерігаючого змісту та пояснили правила поведінки на кризі. Тож, перш ніж ступити на лід, потрібно дізнатися про товщину льоду на водоймі. Не рекомендується на невеликій ділянці пробивати багато лунок, відстань між ними має бути 5-6 метрів. Також не можна стрибати і бігати по льоду, скупчуватись у великі групи. Кожен рибалка повинен мати з собою рятувальний жилет та мотузку довжиною 15-20 м. Беріть з собою мобільний телефон чи інші засоби зв’язку. Небезпечно виходити на лід у нічний час та поодинці.
Рибалки дослухалися до порад рятувальників та пообіцяли дотримуватися правил безпеки. Проте, пожежно-рятувальна служба області ще раз нагадує тим, хто зібрався на риболовлю – безпека життя залежить саме від вас!
Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool