Кіровоградщина: окреслено основні завдання у галузях ЖКГ, будівництва, регіонального розвитку та цивільного захисту

Січень 15, 2018 | Новини | Переглядів: 699 | Коментарі: 0

Пріоритетні напрямки роботи цього року галузях житлово-комунального господарства, будівництва, регіонального розвитку та цивільного захисту озвучив перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко під час наради очільника ОДА Сергія Кузьменка з керівниками територій.

Зокрема, в галузі житлово-комунального господарства завдання полягає в залученні якнайбільшої кількості ОСББ та ЖБК до впровадження енергозберігаючих заходів у житлових будинках шляхом отримання ними "теплих" кредитів.

В обласному бюджеті на ці цілі у 2018 році передбачено 1 мільйон гривень. Планується оснащення вузлами комерційного обліку теплової енергії та питної води будівель, а також вирішення питання щодо встановлення будинкових приладів обліку у містах Кропивницькому, Світловодську та Олександрії.

Сергій Коваленко повідомив, що персональна відповідальність за будівництво об’єктів покладається на керівництво території, незалежно від статусу замовника. Розроблену ПКД необхідно попередньо подавати на ознайомлення управлінню капітального будівництва облдержадміністрації перед затвердженням. Території повинні також прийняти на баланс відповідних закладів або балансоутримувачів об’єкти, які станом на 1 січня 2018 року обліковуються в управлінні капітального будівництва ОДА.

У галузі регіонального розвитку, за інформацією Сергія Коваленка, основне завдання керівників територій - сприяння добровільному об’єднанню територіальних громад, а також забезпечення підготовки якісних заявок на фінансування проектів за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури ОТГ.

У сфері цивільного захисту протягом квітня-червня 2018 року заплановано провести командно-штабні навчання Кіровоградської, Олександрівської районних ланок та Світловодської міської ланки: у квітні - Кіровоградський район, у травні - Олександрівський район, у червні - м. Світловодськ.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool