Кіровоградщина очікує на добрий врожай

Липень 12, 2021 | Новини | Переглядів: 1170 | Коментарі: 0

На Кіровоградщині більшість господарств розпочали жнивну кампанію. Перебіг жнивної кампанії обговорювали під час тематичної апаратної наради в облдержадміністрації.

Наразі більшість сільськогосподарських господарств збирають зернові та зернобобових культур, зокрема, озимий ячмінь. Проведені департаментом АПК моніторинги перебігу жнивної кампанії показали, що зібрано 19% прогнозованих площ посіяного ячменю. Показник врожайності – 45,8 центнерів з гектара, що на 16% вище рівня минулого року.

Решта господарств пояснила, що не розпочала жнива, оскільки на полях була перевищена від базисних показників вологість зерна. На стан вологості зерна вплинули погодні умови. На багатьох площах області під озимими зерновими культурами фіксувалося перезволоження метрового шару ґрунту.

Сума опадів з березня по червень значно перевищувала нормативні показники. Завдавали шкоди і грозові дощі з градом, що призводило до вилягання хлібів. У цілому по області агрометеорологічні умови склалися цілком сприятливо для формування урожаю більшості сільськогосподарських культур. І сьогоднішня спека, за поясненнями аграріїв, допоможе підсушити зерно прямо в полі. Наразі Кіровоградщина розраховує на гарний врожай – валове виробництва зерна в обсязі 3,7 мільйонів, що більше на 37% до рівня минулого року.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool