Кіровоградщина: обхід місцевих ставків

Серпень 12, 2015 | Новини | Переглядів: 1234 | Коментарі: 0

Фахівці стверджують, що літній відпочинок сприяє відновленню організму, але при умові, що він буде безпечним. Проте не всі громадяни, вирушаючи до моря, річки чи ставка, дбають про власну безпеку.

Дуже часто відпочивальники переоцінюють свої сили або вдаються до небезпечних експериментів і, як результат, поповнюють сумну статистику загиблих на воді. Для того, щоб прикрих випадків було якомога менше, рятувальники проводять рейдові перевірки дотримання громадянами правил безпеки під час відпочинку біля водоймищ. Адже у спекотну днину прохолодний ставок чи річка – своєрідний порятунок для організму людини.
Такі перевірки розпочалися у червні і триватимуть впродовж усього періоду літнього відпочинку громадян в кожному районі області. 11 серпня рятувальники Бобринецького та Добровеличківського району здійснили обхід місцевих ставків, щоб поспілкуватися з відпочивальниками. У ці дні на березі водойм чимало відпочиваючих різного віку, сюди приходять навіть старенькі бабусі, дідусі, хоча вони вже у такому віці лише супроводжують та контролюють своїх онуків, і, що важливо, завдяки своєму життєвому досвіду знають як уберегти дітей від необачних вчинків на воді.
Поспілкувалися рятувальники і з молоддю, яка переважає серед відпочивальників. На їх думку, основні правила, яких необхідно дотримуватись, – це не вживати спиртного, не допускати ігор з притопленням, відпочивати у тих місцях, де не відомі стан берега та дна. Крім того, юнаки та дівчата наголосили на тому, що малолітні діти повинні відпочивати тільки під наглядом своїх батьків. Слухаючи поради відпочивальників стосовно того, як відпочивати безпечно, мимоволі виникає думка про те, що якби усі без винятку громадяни дбали про безпеку - загиблих на воді було б значно менше.
Тож, шановні громадяни, вирушаючи на відпочинок до води, не забувайте подбати про власну безпеку. Не нехтуйте порадами фахівців, бережіть своє життя і здоров’я!

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool