Кіровоградщина: найбільше подорожчали сало та яйця

Жовтень 16, 2014 | Новини | Переглядів: 1327 | Коментарі: 0

Індекс споживчих цін в області у вересні 2014р. порівняно з серпнем 2014р. становив 102,7%, з початку року – 115,5% (по Україні – 102,9% та 116,2% відповідно).

На споживчому ринку в вересні 2014р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 2,9%. Найбільше подорожчали сало та яйця (на 17% та 11,5% відповідно). На 5,7–0,9% зросли ціни на фрукти, шоколад, олію оливкову, молоко, інші продукти харчування, хліб, рис, кондитерські вироби з цукру та борошна, м’ясо та м’ясопродукти, сири, сметану, безалкогольні напої, макаронні вироби, рибу та продукти з риби, маргарин, харчовий лід і морозиво, олію соняшникову.
Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 3,4% у т.ч. тютюнові вироби – на 4,6%, алкогольні напої – на 1%.
Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива в цілому на 0,5% відбулося за рахунок підвищення ціни на скраплений газ на 11,5%.
Подорожчання у сфері охорони здоров’я на 2,5% насамперед зумовлено зростанням цін на фармацевтичну продукцію на 4,2%.
Підвищення цін на транспорт у цілому на 4,5% пов’язане зі зростанням вартості палива та мастил на 5,2%, перевезень автодорожнім пасажирським транспортом на 4,8%, автомобілів на 4,6% У той же час на 1,5% знизилася плата за перевезення пасажирським залізничним транспортом.
Зростання тарифів у сфері зв’язку на 0,9% відбулося за рахунок підвищення абонентної плати за користування телефоном на 7%.
Крім того, на 4,7–1,7% підвищились ціни на аудіотехніку, фотоапаратуру та обладнання для обробки інформації, домашній текстиль, побутову техніку меблі та предмети обстановки.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool