Кіровоградщина: на пенсіонерку вчинили розбійний напад

Лютий 08, 2016 | Новини | Переглядів: 936 | Коментарі: 0

28-річний чоловік вже раніше притягувався до відповідальності за скоєння крадіжок та пограбування. Цього разу «спокусився» на заощадження 84-річної мешканки сусіднього села. За скоєне тепер зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.

Пригода сталася 3 лютого близько 5-ї години ранку. Житель одного з сіл Голованівського району звечора пиячив у товариша за його рахунок. Потім чоловік вирішив продовжити застілля, однак, власних коштів у кишені не мав. Дорогою додому він згадав про пенсіонерку, яка проживала у віддаленій частині сусіднього села.

Аби потерпіла його не впізнала, зловмисник закрив обличчя коміром від светру і вдерся до хатини. Почувши брязкіт розбитого скла у кімнаті, бабуся подумала, що посуд зі столу скинув її кіт, однак згодом побачила незнайомого чоловіка. Спроба вибігти з помешкання виявилася для пенсіонерки невдалою. Нападник наздогнав її вже на дворі, буквально заніс до хати, та кілька разів ударив в обличчя.

Вимагаючи віддати йому заощадження, незнайомець погрожував жінці розправою і навіть зґвалтуванням. Отримавши кошти, які старенька заощаджувала зі своєї пенсії, чоловік втік.

Потерпіла була сама у будинку до ранку. Оскільки не мала телефону та нездужала дійти до сусідів, зачекала приходу своєї онуки. На місце пригоди було негайно викликано працівників поліції.

За кілька годин оперативники встановили особу нападника та його місцезнаходження. Незважаючи на те, що після скоєного, він так і не повернувся додому.
«Як з’ясувалося, після нападу на пенсіонерку, чоловік знову навідав друга, деякий час вживав алкоголь, а потім міцно заснув. Прокинувся вже коли його розбудили поліцейські. На запитання, де він був кілька годин тому, зловмисник розповів про свій «неблагородний вчинок». У кишені його куртки правоохоронці виявили 3500 гривень, які він відібрав у потерпілої», - повідомив начальник Голованівського відділу поліції Олександр Головань.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України «Розбій». Зловмиснику загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Сектор комунікації ГУНП в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool