Кіровоградщина може стати для Британії майданчиком для інвестиції

Жовтень 09, 2020 | Новини | Переглядів: 932 | Коментарі: 0

Про це розповіла сьогодні заступниця голови ОДА Світлана Лобанова.

«Угода України та Британії охоплює економічну й галузеву співпрацю в таких сферах, як енергетика, гірничодобувна промисловість, промислова політика, сільське господарство, інформаційне суспільство, навколишнє середовище, глобальні завдання щодо боротьби зі змінами клімату та інше. Провідні галузі нашої області - сільське господарство та промисловість. На Кіровоградщині активно розвивається альтернативна енергетика. Тому питання залучення інвестицій в розвиток цього сектору є одним з пріоритетних. Можлива співпраця з Британією має особливе значення для області», - зазначила Світлана Лобанова.

Наголосимо, що підписаний меморандум, що передбачає закріплення домовленості щодо надання Британією фінансової підтримки Україні у сумі 2,5 мільярдів фунтів стерлінгів для посилення двосторонньої торгівлі та реалізації інвестиційних проєктів у пріоритетних сферах.

Українській стороні вдалося досягнути домовленостей, які передбачають рівень лібералізації умов торгівлі товарами і послугами між Україною та Британією на рівні не нижчому, ніж передбачено в Угоді про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Статус відносин між Україною та Британією підвищується до рівня стратегічного партнерства. Створюються відповідні інституційні механізми для реалізації оновленого формату відносин. Передбачається проведення щорічних засідань Діалогу стратегічного партнерства на високому офіційному або найвищому урядовому рівні з усіх аспектів двостороннього співробітництва, а також Торговельного комітету, який складатиметься з представників сторін на найбільш прийнятному рівні.

Нова Угода про політичне співробітництво, вільну торгівлю та стратегічне партнерство між Україною та Британією гарантує безперервність у стосунках, даючи громадянам і бізнесу впевненість, що вони можуть продовжувати співпрацювати, як і раніше, після виходу Британії з Угоди про асоціацію, яка існує у України з Євросоюзом.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool