Кіровоградщина: молоде покоління - за безпеку дорожнього руху!

Червень 02, 2013 | Новини | Переглядів: 908 | Коментарі: 0

Під таким девізом пройшов XXXХ ювілейний обласний зліт загонів ЮНИХ ІНСПЕКТОРІВ РУХУ.

Традиційно наприкінці навчального року на конкурс серед загонів ЮІР зібралися кращі команди з міст і районів Кіровоградської області – переможці місцевих змагань.
І ось уже шостий рік фінал обласного конкурсу ЮІР проводиться у селі Войнівка Олександрійського району, де з 30 по 31 травня ЮІРівців гостинно прийняв дитячий табір оздоровлення та відпочинку «Дружба», який став для дітей та керівників команд ЮІР символом дружби та єдності.
Довести, що саме вони – гідна зміна нинішніх працівників Державтоінспекції, на форум з’їхалося 16 команд. Більшість з них бере участь в таких змаганнях добрих два десятки років. Змінювалися керівники колективів, дорослішали учасники, але бійцівський дух, який передавався з покоління в покоління, не тільки не згас, а ще більше зростав. Принаймні, юірівці довели це під час змагання на етапах.
Зліт відкрив заступник начальника управління Державтоінспекції УМВС в області, підполковник міліції Максим Бабій. Він привітав учасників змагань зі святом і зазначив, що саме в юірівському русі формується любов до нелегкої, але потрібної людям професії – інспектора ДАІ, а також побажав великих успіхів як в даному турнірі, так і в подальшому житті.
На шляху до перемоги діти складали «дорослі» тести з правил дорожнього руху, спробували себе у якості регулювальника та пропагували безпечну поведінку на дорозі. Команди змагалися із запалом, звичайно ж, хвилювалися, адже кожен хотів перемогти. Змагання проходили на п’яти етапах. Краще всіх засвоїли правила дорожнього руху учні школи Новоукраїнського району. Найкращі навички регулювання дорожнього руху показали школярі із Долинського району. Високу техніку водіння велосипеда продемонструвала команда Гайворонського району. Колектив юірівців Петівського району вибороли першість на етапі “Дитяче автомістечко”. Відмінно і завзято виступила на сцені у конкурсі “Юний пропагандист” команда Компаніївського району. Приємною несподіванкою для суворого журі став виступ агітбригади Петрівського району, адже її учасники були наймолодшими на конкурсі. Саме для них вперше на ювілейному зльоті була запроваджена номінація «Перспективна команда ЮІР». Від імені організаторів змагань – управління освіти і науки Кіровоградської облдержадміністрації, управління ДАІ УМВС України в Кіровоградській області кращим на етапах були вручені пам’ятні призи та сувеніри.
У запеклій боротьбі перемогу виборола команда з Компаніївського району. Другу сходинку у турнірі посіли команда з с. Бережинки Кіровоградського району. Третю – ЮІРівці з Добровеличківського та Олександрійського районів. Всі учасники змагань отримали цінні подарунки та грамоти. Цьогоріч були нагороджені і керівники юірівських загонів за вагомий внесок у розвиток юірівського руху Кіровоградщини.
Справжньою нагородою для переможців обласних змагань стає поїздка до чарівного “Артеку”.
Вся організація і підготовка конкурсу, всі затрачені зусилля – відзначив на завершення змагань заступник начальника УДАІ УМВС України в області підполковник міліції Максим Бабій – варті лише одного врятованого життя дитини на дорозі. І ніякі негаразди не повинні впливати на безпеку найдорожчого, що у нас є!
Свято відшуміло та відлунало дитячими гамором і сміхом, а кожен його з учасників поїхав додому, збагатившись новим досвідом у юірівській роботі, знайшовши нових друзів по духу. Радує те, що ці дітки, котрі взяли участь у зльоті не лише самі не допускатимуть порушень правил дорожнього руху, а й надалі розповідатимуть про безпечну поведінку на дорозі школярам зі свого району. Коли дивишся на те завзяття, з яким приступали до змагань кіровоградські юірівці, можна з впевненістю сказати – роботі ЮНИХ ІНСПЕКТОРІВ РУХУ бути!
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool