Кіровоградщина: лісівники області планують створити 1455 гектарів лісів

Березень 20, 2013 | Новини | Переглядів: 896 | Коментарі: 0

Для того, аби виконати такий обсяг лісокультурних робіт, у попередньому році в розсадниках, теплицях і коробах було вирощено понад 10 млн. штук стандартного садивного матеріалу.

Лісівники активно працюють над вирощуванням саджанців декоративних деревних та чагарникових порід для озеленення – лише минулого року було вирощено 330 тис. штук. таких саджанців, а їх асортимент нараховує більше 70 видів.
В певних лісорослинних умовах лісівники Кіровоградщини створюють ліс не лише садінням, а й висіванням. Для цього лісогосподарські підприємства минулого року заготовили понад 79 тонн лісового насіння, з яких 58 тонн – це жолуді дуба звичайного, основної лісоутворюючої породи нашого краю. Такої кількості лісового насіння вистачить і для створення лісових культур шляхом висівання цього року, і для вирощування садивного матеріалу.
Для того, щоб проводити лісокультурні роботи якісно, протягом 2012 року лісгоспи області підготували 975 гектарів ґрунту під захисні лісові насадження, а це становить 98% до планового завдання по створенню нових лісів у 2013 році. Решта 25 гектарів підготовані безпосередньо перед лісопосадковими роботами навесні.
В цілому лісова галузь області забезпечує розширене відтворення лісів Кіровоградщини, проте робота лісівників ускладнюється рядом проблем. Зокрема, це порядок виділення та передачі земель під залісення, відсутність повної інвентаризації земель, внаслідок чого неможливо визначити форму власності на земельні ділянки та обсяги площ, які підлягають залісенню, а також обмеженість коштів та складна довготривала процедура виготовлення правовстановлюючих документів на земельні ділянки. Актуальним наразі є питання участі місцевих органів самоврядування в обласній програмі «Ліси Кіровоградщини», особливо стосовно передачі у постійне користування державним лісогосподарським підприємствам земель та виділення коштів під захисне лісорозведення. За ініціативи лісівників в окремих адміністративних районах області розроблено, затверджено і вже діють такі регіональні програми, а це неодмінно дасть змогу лісівникам степової Кіровоградщини виконувати своє головне завдання – робити область зеленішою, а всіх її мешканців – здоровішими!

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool